Premierul britanic, rugat să ajute victimele din Colectiv

6 noiembrie 2015 9:57   Internațional
Ultima actualizare:

Marea Britanie vine în sprijinul persoanelor rănite în incendiul de la clubul Colectiv. Un medic britanic, specializat în arsuri, a ajuns deja la București. Specialistul a apelat și la un parlamentar pentru a solicita mai mult sprijin din partea guvernului Regatului Unit. Solicitarea făcută de doctorul englez a fost auzită de către premierul britanic, care a reacționat imediat.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a fost rugat să ajute victimele din club Colectiv, relatează Digi24.

„Alegătoarea mea, dr. Sarah Pape, unul dintre cei mai buni specialişti britanici în arsuri, a mers la Bucureşti pentru a ajuta medicii români. Înţeleg că sunt aproximativ 150 de pacienţi care au nevoie critică de tratament pentru arsuri şi sunt doar 25 de paturi specializate în Bucureşti. Dr. Sarah Pape a întrebat dacă prim-ministrul (David Cameron, n.r.) va lua în considerare oferirea de asistență medicală umanitară concretă pentru răniții arși, prin punerea la dispoziție a unităților pentru arși din Marea Britanie pentru tratarea lor”, a spus în Parlamentul britanic deputatul Anne-Marie Trevelyan.

David Cameron a răspuns imediat acestei cereri. Premierul Marii Britanii a promis că va analiza și că va examina toate resursele, pentru a le putea oferi ajutor și sprijin specializat victimelor de la club Colectiv.

„În primul rând, colega mea are tot dreptul să ridice problema acestei tragedii care a avut loc la Bucureşti vinerea trecută. Gândurile noastre se îndreaptă către victime şi familiile lor. Mă bucur să aud despre vizita dr. Pape și ajutorul său altruist. Consider că este o sugestie foarte bună să examinăm dacă putem oferi ajutor și sprijin specializat. Voi prelua această sugestie și voi vedea ce se poate face”, a spus premierul britanic.

Cum poți face donații pentru victimele incendiului din clubul Colectiv

Ajută victimele din Colectiv. Donează pentru tratamente și dotarea spitalelor în contul RO97INGB0000999903477197 – ING BANK sau prin SMS la numarul 8824. România Solidară, împreună pentru #colectiv.

Mai multe