Premierul Canadei îi arată lui Ponta cum să nu se mai facă de râs

26 octombrie 2015 12:11   Internațional
Ultima actualizare:

Victor Ponta (43 de ani) s-a făcut de râs vineri (23 octombrie) în cadrul unei conferinţe de presă. El a refuzat să răspundă oricărei întrebări legate de poliţistul Bogdan Gigină (28 de ani), care a murit după ce a căzut într-o groapă atunci când deschidea coloana oficială în care se afla Gabriel Oprea.

Victor Ponta a fost întrebat ce părere are despre cazul în care este implicat ministrul de internet, o întrebare care s-a dovedit a îl pune într-o situaţie dificilă pe premier. Enervat, el le-a spus scurt reporteriilor că "dumneavoastră nu respectați niciodată regulile stabilite, eu le respect întotdeauna”. Când jurnaliştii au insistat şi au continuat să îl întrebe acelaşi lucru, el a dat răspunsuri din ce în ce mai penibile: "Am impresia că vorbesc în chineză”, „Nu vreau să evit nimic. Dacă aveți întrebări pe tema pe care cred că sunt responsabil în fața cetățenilor vă răspund”. Într-un final, el a întrerupt conferinţa, care era transmisă pe YouTube.

Victor Ponta a refuzat să răspundă întrebărilor dificile ale jurnaliştilor

Premierul român ar avea de învăţat câte ceva de la un alt prim-ministru, care este de aceaşi vârstă cu Ponta, dar are o cu totul altă mentalitate. Noul premierul canadian, Justin Trudeau, a fost implicat într-un scandal în timpul pregătirilor pentru alegeri: atunci şeful său de campanie a fost obligat să demisioneze din cauza unei scrisori în care sfătuia liderii din industria energetică cum să facă lobby pe lângă guvern, potrivit independent.co.uk.

Trudeau a fost întrebat despre acest moment într-o conferinţă de presă, iar unii dintre suporterii lui au început să vocifereze pentru a nu-l lăsa pe jurnalist să termine întrebarea. Deranjat de acest comportament, premierul ales al Canadei s-a întors către echipa sa şi le-a spus scurt: "Avem respect pentru jurnalişti în ţara asta. Pun întrebări dificile, aşa cum ar trebui". Apoi Trudeau şi-a cerut scuze reporterului şi i-a răspuns civilizat la întrebare. 

Justin Trudeau a răspuns calm întrebării reporterului

Mai multe