Premierul Justin Trudeau, în lacrimi după moartea unei legende a muzicii rock

19 octombrie 2017 13:10   Internațional
Ultima actualizare:

Premierul Canadei a transmis un mesaj dureros după ce rockerul Gord Downie a încetat din viaţă. Artistul a pierdut bătălia cu cancerul şi s-a stins la doar 53 de ani.

Justin Trudeau (45 de ani) şi-a anunţat public, pe Facebook, condoleanţele după decesul lui Gordon Downie.

“There will never be another one like you, Gord. Rest in peace my friend” (“Nu va mai exista nimeni la fel ca tine, Gord. Odihneşte-te în pace, prietene”), a scris Trudeau sub fotografia în care apare îmbrăţişându-l pe rocker.

La scurt timp, Trudeau a ţinut un discurs în Parlament şi a izbucnit în lacrimi, scrie The Telegraph. Primul-ministru Canadian a declarat doliu național pentru Downie şi a spus despre acesta că „a iubit fiecare colț ascuns, fiecare poveste, fiecare aspect al acestei țări, pe care a celebrat-o întreaga viață”.

Solistul şi liderul trupei rock canadiene "Tragically Hip" a murit în urma unei lupte cu cancerul cerebral. Artistul a fost diagnosticat cu această boală cumplită în 2015. Familia a spus într-o declarație că acesta a murit marţi (17 octombrie) în liniște, înconjurat de prieteni și rude.

În ciuda cruntului diagnostic, Gord Downie şi-a continuat activitatea muzicală şi nu a încetat să participe la turnee alături de trupa sa în ultimul an al vieţii sale.

Vezi aici discursul emoţionant al lui Justin Trudeau

Mai multe