Preoții catolici, noua țintă a președintelui Filipinelor: "Sunteți ipocriți"

31 decembrie 2016 18:38   Internațional
Ultima actualizare:

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, nu se lasă! După ce a acuzat în mod public că ambasadorii Statelor Unite sunt spioni CIA, liderul filipinez lansează un atac, de această dată, îndreptat împotriva Vaticanului.

După ce reprezentanții Vaticanului au  organizat o expoziție fotografică prin care s-au comemorat victimele războiului împotriva traficanților de droguri pe care l-a început Rodrigo Duterte, acesta a decis să nu se lase mai prejos și a reacționat, după cum relatează TheMindUnleashed.com.

„Voi spuneți că Duterte e un ucigaș. Voi, preoții, dați vina pe mine pentru moartea a mii de drogați, chiar și cei care au murit în spitale. Dar voi sunteți cei care l-ați ucis pe Hristos”, a fost replica dură a președintelui Duterte.

El nu a ezitat să-i acuze pe reprezentanții Bisericii Catolice că nu fac nimic pentru a stopa răspândirea drogurilor: „Ei nu fac nimic împotriva drogurilor ilicite. Nici nu se deranjează să ajute. Biserica nu oferă nimic nici dacă au destui bani. Declarația mea este sarcastică pentru preoții sunt cei care m-au criticat. Sunt niște ipocriți.”

Duterte a mai adăugat că este un om religios și crede în Dumnezeu și Allah, dar nu și în religia organizată, precum cea a Vaticanului, care se rezumă doar la acumularea de averi și la insuflarea credincioșilor a fricii față de iad.

Duterte a vrut să le arate tuturor că preoții catolici nu au niciun drept să-i scoată lui în evidență păcatele, atât timp cât Biserica are o îndelungată istorie de păcate foarte grave, care încă sunt comise cu bună știință și nimeni nu face nimic în acest sens, precum abuzurile sexuale față de copii.

Mai multe