Preşedintele Croaţiei, zugrav în weekend

2 august 2015 22:36   Internațional
Ultima actualizare:

Kolinda Grabar-Kitarovic (47 de ani), care conduce Croaţia din ianuarie 2015, îşi zugrăveşte singură apartamentul.

Prima femeie preşedinte din istoria Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, şi-a uimit simpatizanţii cu trei fotografii de senzaţie postate pe o reţea de socializare. Grabar-Kitarovic mânuia de zor trafaletul, sâmbătă, spunând că nu e sub demnitatea ei să facă pe zugravul.

„Vreau să muncesc şi îmi place să fac şi astfel de lucruri, chiar şi azi. Să-ţi sufleci mânecile şi să-ţi zugrăveşti apartamentul nu este sub demnitatea ta. Indiferent ce ar putea crede unii”, a scris preşedintele Croaţiei pe Facebook. Kitarovic nu s-a sfiit să arate poporului că poate coborî oricând la munca de jos şi că la ea în casă poartă tricou şi pantaloni militari de camuflaj. Cele trei fotografii care o înfăţişează au strâns peste 41.000 de aprecieri şi 3.000 de comentarii în mai puţin de 24 de ore.

Kolinda Grabar-Kitarovic, care a câştigat alegerile prezidenţiale din 11 ianuarie 2015 în faţa fostului şef al statului Ivo Josipovic, a fost ministru al afacerilor externe, ambasador în SUA şi asitent al secretarului general NATO.

Mai multe