Prima Doamnă din Haiti este în stare critică, după atacul armat în care a fost ucis soțul ei

7 iulie 2021 22:37   Internațional
Ultima actualizare:

Prima Doamnă din Haiti, care a supravieţuit atacului armat în care preşedintele Jovenel Moise a fost ucis, se află în stare critică. Se fac eforturi pentru ca ea să fie transportată la Miami, pentru tratament, a declarat miercuri ambasadorul haitian în SUA, potrivit Reuters.

"Ea se află într-o stare stabilă, dar critică", a declarat presei ambasadorul Bocchit Edmond într-un eveniment virtual, la câteva ore după ce atacatori înarmaţi l-au împuşcat mortal pe preşedintele Jovenel Moise şi au rănit-o pe soţia sa, Martine Moise, la reşedinţa lor privată în cursul nopţii. "Se fac eforturi pentru a o transporta la Miami pentru a fi tratată", a mai spus el, potrivit Agerpres.ro.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat anterior că SUA sunt alături de haitieni după această "crimă oribilă" şi sunt gata să furnizeze orice asistenţă necesară.

Preşedintele haitian Jovenel Moise a fost asasinat miercuri, 7 iulie, la domiciliu, de către un comando alcătuit din elemente străine, a anunțat premierul haitian în exerciţiu Claude Joseph. Haiti este un stat din partea de vest a insulei Hispaniola, a doua insulă ca mărime din Antilele Mari.

Citește și:

Președintele haitian, asasinat în propria casă. Soția lui Jovenel Moise a fost rănită în timpul atacului

Haiti: 200.000 de morţi ca urmare a cutremurului

Mai multe