Primele imagini cu Sfântul Mormânt după ce a fost restaurat

23 martie 2017 16:00   Internațional
Ultima actualizare:

Așa cum pentru musulmani, Mecca este un loc sacru, pentru creștini, Sfântul Mormânt are o semnificație asemănătoare, de sute de ani, fiind destinația de pelerinaj pentru ortodocși și catolici. După ce a fost închis pentru că devenise nesigur, a fost restaurat, iar acum a fost deschis publicului.

Sfântul Mormânt este locul unde creștinii cred că Mântuitorul Iisus Hristos a fost înmormântat și unde a stat trei zile, apoi a înviat. Fiind un loc antic, acesta trebuie conservat, pentru a se păstra în stare cât mai bună pentru credincioșii care vin să se închine și să se roage.

După cum precizează The Mirror, ultima restauare a avut loc în urmă cu 200 de ani, după ce a avut loc un incendiu. Dezacordurile care au existat între ortodocșii de rit catolic, romano-catolici și Biserica Armeană, care ar fi trebuit să-și împartă responsabilitatea pentru conservarea Mormântului, au dus în cele din urmă la lăsarea locului sfânt în paragină.

Anul trecut, Mormântul a fost închis pentru că devenise nesigur pentru vizitatori, iar zona a intrat pentru câteva luni într-un proiect de restaurare care a costat mai bine de trei milioane de dolari.

Mai multe