Prinţesa Sofia a Suediei, voluntar într-un spital după un curs de 3 zile. Luptă împotriva coronavirusului

17 aprilie 2020 19:24   Internațional
Ultima actualizare:

După ce prințesa moștenitoare a Suediei, Victoria, a ajutat la pregătirea pachetelor de mâncare pentru oamenii străzii, a venit rândul prințesei Sofia să se implice în lupta împotriva coronavirusului. Sofia a început să lucreze într-un spital, după ce a absolvit un curs intensiv de trei zile.

Prinţesa Sofia a Suediei a început, de vineri, să lucreze într-un spital pentru a ajuta la lupta împotriva coronavirusului, după ce a urmat un curs medical de trei zile, scrie dailymail.co.uk, citat de News.ro.

În vârstă de 35 de ani, prinţesa, care este căsătorită cu Prinţul Carl Philip, 40 de ani, a urmat un curs medical intensiv la Sophiahemmet University College din Stockholm, unde este membru onorific. 

Ea este acum în măsură să ajute la activitatea de asistenţă medicală şi să lupte cu pandemia care a infectat 11.927 de persoane în Suedia şi a cauzat moartea a 1.203. 

Universitatea pregăteşte 80 de persoane pe săptămână pentru a-i ajuta pe doctorii şi personalul medical din ţară, potrivit publicaţiilor locale. 

Directorul departamentului de informaţii şi presă al Casei Regale Margaretha Thorgren a spus că prinţesa vrea ca prin acest gest să-şi aducă o contribuţie voluntară la sistemul medical în aceste vremuri în care resursele sunt reduse. 

Prințesa Victoria a făcut mâncare pentru oamenii străzii

La începutul lunii aprilie, prințesa moștenitoare la tronul Suediei, Victoria, de 42 de ani, a gătit pentru oamenii străzii și le-a pregătește pachețele cu hrană fără să poarte mască pe față, ci doar mănuși pentru a nu le contamina mâncarea.

Suedia este printre puținele țări din lume care nu au luat măsurile de distanțare socială pe timp de epidemie. Premierul suedez Stefan Löfven i-a rugat pe cetățeni să fie responsabili, dar nu a închis școlile, barurile și universitățile.

Prințesa Victoria și soțul ei Prințul Daniel și-au continuat activitățile caritabile fără a-și lua măsurile de protecție, cum ar fi masca de față, care în SUA, Elveția sau Franța au devenit obligatorii.

Citește și:

Prințesa Sofia a Suediei: drumul de la model de lenjerie intimă la cea mai iubită femeie din Suedia

Familia Regală a Suediei, în sărbătoare. Micul Prinț împlinește un an

Mai multe