Prinţul Charles, săgeţi către Donald Trump: "Lecţiile din trecut par a fi uitate"

31 ianuarie 2017 14:04   Internațional
Ultima actualizare:

Familia regală britanică nu a făcut nicio declaraţie şi a evitat să îşi exprime părerea despre noul preşedinte american Donald Trump. Mai mult, Regina Elisabeta l-a invitat pe magnatul de 70 de ani la Palatul Buckingham, pentru o primă întâlnire oficială. Însă Prinţul Charles a făcut o aluzie la adevăratele sale sentimente privind regimul impus de preşedintele american.

Charles a fost prezent la o gală dedicată ajutorării evreilor săraci, World Jewish Relief, unde a vorbit despre sportivul evreu Ben Helfgott, supravieţuitor al Holocaustului. "Munca voastră ne ajută să sprijinim emoţional, practic şi spiritual oamenii. Mai ales într-un moment în care lecţiile pe care le-am învăţat din trecut sunt în pericol de a fi uitate. Organizaţia voastră ne ajută să nu uită crimele trecutului", a spus Charles, conform independent.co.uk. 

Cuvintele prinţului par o referinţă la Donald Trump, mai ales că el a mai făcut o astfel de referinţă, la finalul lui 2016. Atunci, el a avertizat că "populismul e în creştere" şi că trecem printr-o perioadă care este similară cu anii 1930. Nici atunci nu a dat însă vreun nume de politician sau partid. 

World Jewish Relief a fost fondată pentru a ajuta evreii care fugeau din Germania nazistă, dar a venit şi în ajutorul evreilor săraci din Ucraina şi a refugiaţilor din Siria şi Rwanda. 

Mai multe