Prinţul Harry a fost la un pas de moarte în Afghanistan. Dezvăluiriile colegilor de regiment

18 martie 2018 12:34   Internațional
Ultima actualizare:

Prinţul Harry a fost la un pas de moarte în timpul misiunii din Afghanistan. Noi detalii despre curajul lui Harry au ieşit la iveală într-un nouă carte despre perioada petrecută de acesta pe front, în regiunea Helmand, la finele lui 2007.

Harry a fost trimit în regiunea Garmsir, aproape de granişa cu Pakistan, o regiune considerată incredibil de periculoasă, conform mirror.co.uk. El a fost chiar la un pas de moarte când a trecut cu maşina peste o mină de teren.

"Unul dintre vehiculele din coloană a observat că ceva ticăia sub un tanc şi toată lumea s-a oprit. Te gândeşti automat că o să sară în aer. Maşina lui Harry a ratat mina cu câţiva centimetri. Dacă trecea peste, era mort", a povestit căpitanul Dickon Leigh-Wood. 

În ciuda pericolelor, Harry a avut şi experienţe plăcute. Nu numai că nu era recunoscut de nimeni, dar mergea des în sat să bea ceai cu bătrânii. Colegii lui au mai povestit că prinţul nu s-a plâns nicio clipă, deşi condiţiile erau grele. Ei trebuiau să doarmă în tranşee, la temperaturi de -26 de grade Celsius pe timp de noapte, dar Harry s-a supus întotdeauna, fără să spună ceva. 

Mai multe