Prințul Harry, pe urmele mamei sale. Ce loc va vizita fiul prințesei Diana în Angola

23 septembrie 2019 21:03   Internațional
Ultima actualizare:

Ducii de Sussex, Prințul Harry și Meghan Markle, au pornit într-un turneu pe continentul african, iar alături de ei este nimeni altul decât fiul lor, Archie. Scopul acestui tur este de a duce mai departe lupta pe care prinţesa Diana a purtat-o împotriva minelor terestre. Ducele şi ducesa de Sussex au plănuit de mult timp să călătorească în Angola pentru a continua munca depusă de către prinţesa Diana în cadrul fundaţiei caritabile HALO.

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au pornit într-un tur în toamna aceasta, iar printre ţările pe care le-au vizitat se numără şi Angola. Prinţul Harry este legat de această ţară prin prisma faptului că mama sa a păşit aici în 1997 pentru a trage un semnal de alarmă asupra minelor tereste şi a pericolului pe care acestea îl reprezintă pentru locuitori.

Prințesa Diana a vizitat Angola în 1997

În timpul turului prințesei Diana din 1997, ea a vizitat Angola şi a avut curajul de a păşi printre minele terestre purtând o mască de protecţie şi o vestă. Momentul a fost imortalizat de către un fotograf, iar instantaneul este unul foarte căutat şi în ziua de astăzi. Mai târziu, în cursul aceluiaşi turneu, Diana a detonat o mină terestră în faţa jurnaliştilor pentru a atrage atenţia asupra pericolului real pe care acestea îl reprezintă, puterea lor de distrugere fiind una mare.

Ea a atins sufletele a milioane de oameni atunci când s-a întâlnit cu Sandra Tigica, o fetiţă de 13 ani care a suferit teribil din cauza faptului că unul dintre picioare i-a fost sfâşiat complet de către o mină.

Actul curajos săvârşit de prinţesa Diana a dus la interzicea minelor terestre în multe dintre colţurile lumii. Din nefericire, Diana şi-a pierdut viaţa înainte să poată observa rezultatul muncii sale. Prinţul Harry a vorbit în nenumărate rânduri despre influenţa pe care a avut-o gesturile mamei asupra deciziilor sale din prezent. "Unii au fost de părere că a întrecut limita prin acţiunile sale în sfera politicii, dar pentru ea nu a fost niciodată vorba despre politică, ci despre oameni. Ştia că deţine o influenţă mare, aşadar a folosit-o pentru a atrage atenţia asupra oamenilor care sunt uitaţi, ignoraţi sau temători să ceară ajutor", a declarat prinţul Harry.

Ducii de Sussex vor continua turul către Malawi, Prințul Harry a recunoscut că Angola este ca o a doua casă pentru el, în special pentru că mama lui a fost foarte conectată cu acele locuri.

Micul Archie și-a însoțit părinții în Angola

Archie, cel mai mic membru al familiei regale a fost alături de mama și tatăl lui în acest tur. Părinții lui au luat-o și pe dădacă lui pentru a avea grijă de el atunci când ei nu vor putea.

Mai multe