Prinţul Philip s-a plimbat cu barca în Deltă. Ce a spus când a văzut frumusețea zonei

16 aprilie 2021 10:16   Internațional
Ultima actualizare:

Ducele de Edinburgh a fost oaspete de onoare al Deltei Dunării în primăvara anului 2001. Ducele participase la un summit care s-a desfășurat la București, unde s-au discutat teme de mediu și dezvoltare durabilă în Delta Dunării și Munții Carpați.

Cartea de onoare a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării conţine o pagină albă pe care stă scris doar un nume: „Philip“. Este dovada că pe acest tărâm minunat a călcat şi un mare iubitor de natură în general, şi de păsări în special, care s-a nimerit să fie un prinţ, scrie Adevarul.ro.

„L-am dus pe Canalul Șontea Nouă, care derivă din Canalul 36, acolo unde era o colonie mixtă de păsări, care era izolată“, își amintește Virgil Munteanu, care la acea vreme era guvernatorul Rezervației Biosferei „Delta Dunării“. „Nu mi-am putut imagina că la o distanță atât de mică de Londra există ceva atât de frumos“, a spus prințul la vremea aceea.

Venirea prințului Philip în România s-a datorat lui Philip Weller, fondatorul WWF pentru regiunea Dunăre-Carpați. Cu acea ocazie, el a spus că evenimentul de mediu care s-a desfășurat în primăvara anului 2001 a fost unul foarte important pentru România. „A fost pentru prima dată când o țară din fosta Europă de Est a preluat conducerea unui summit de mediu“, a spus acesta. 

Mai multe detalii și imagini inedite, pe www.adevarul.ro

Mai multe