Prizonieri pe vas din cauza coronavirusului: «Mâncarea se dă cu porția, nu mai avem voie alcool»
”Este o închisoare plutitoare. Am crezut că voi avea parte de vacanţa vieţii mele şi am nimerit în cel mai urât coşmar”, a declarat pentru Daily Mail, David Abel, unul dintre cei 3.655 de pasageri de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Ambarcaţiunea este în carantină, în apropiere de portul Yokohama, Japonia, începând de marţi. Criza durează minimum 14 zile.
Isteria declanşată de coronavirus la nivel mondial a ajuns până în largul mării! Vasul de croazieră Diamond Princess, cu 3.711 de oameni la bord, dintre care 3.655 sunt pasageri, nu a primit autorizaţia de a intra în portul Yokohama după ce au fost raportate cazuri de coronavirus la bord. Este vorba de 10 persoane: mai mulţi membri ai echipajului, doi australieni, un american, doi japonezi şi un filipinez şi trei pasageri din Hong Kong. Britanicul David Abel a transmis în direct coşmarul prin care trece la bordul vasului de lux.
”Proviziile de hrană se împuţinează şi nu mai primim alcool. Suntem obligaţi să stăm în camerele noastre. La bordul vasului vin zeci de medici şi asistente şi iau pacienţi pe tărgi. 200 dintre pasageri sunt ţinuţi la izolare pentru că prezintă simptome şi aşteaptă rezultatele analizelor. Am crezut că va fi vacanţa vieţii mele, dar am nimerit în Iad”, a declarat britanicul.
Miercuri, o altă ambarcaţiune de croazieră a păţit acelaşi lucru. Vasul World Dream a rămas în largul coastei, în apropiere de Hong Kong şi 1.800 de oameni au fost analizaţi, după ce mai mulţi membri ai echipajului au făcut febră. Tot ieri, Hong Kong a confirmat că numărul cazurilor de persoane contaminate cu virusul mortal a ajuns la 18.
Conform presei nipone, trei dintre persoanele bolnave de pneumonia Wuhan aflate la bordul Diamond Princess au plecat la 24 ianuarie, din Ghangzhou, China. Japonia a decis să nu permită accesul vasului în portul Yokohama după ce un pasager de 80 de ani, care a coborât de pe punte în Hong Kong, săptămâna trecută, a fost diagnosticat cu boala care a făcut aproape 500 de victime omeneşti. David Abel este un caz special la bordul vasului pentru că suferă de diabet şi este insulino-depenedent şi claustrofob. ”Am încercat de mai multe ori să ies din cameră şi am fost trimis înapoi de paznicii care ne ţin aici ca la puşcărie. Nu mai este un vas de lux, ci a devenit o puşcărie în care vom fi ţinuţi cel puţin 14 zile, până când primim rezultatele analizelor celor 273 de suspecţi de boală”, a explicat britanicul.