Propaganda rusă, jignire maximă la adresa reginei Elisabeta a II-a! Fake-news-ul inventat de oamenii lui Putin

16 septembrie 2022 13:13   Internațional
Ultima actualizare:

Propaganda rusă a difuzat un material video, filmat cu decenii înainte de nașterea reginei Elisabeta, în scopul de a o denigra pe regretata suverană. O celebră prezentatoare TV a susținut că în materialul respectiv Maiestatea Sa se comportă îngrozitor cu copiii din Africa. 

Deși Vladimir Putin și-a exprimat regretul cu privire la moartea reginei Elisabeta a II-a, se pare că liderul de la Kremlin e dispus să profite de acest moment, pentru a aduce în prim plan istoria colonialistă a Regatului Marii Britanii. 

Televiziunea propagandei ruse a difuzat o filmare, făcută cu zeci de ani înainte de nașterea Elisabetei a II-a. Întreaga înregistrare a fost comentată de prezentatoarea TV Olga Skabaeva, poreclită și «păpușa de fier» a președintelui Putin. 

  „Pentru a înțelege cum era [regina] Elisabeta, această filmare o arată cum era în anii când era mai tânără. Așa le dădea ea mâncare copiilor înrobiți în Africa. Uitați-vă doar la acea bunătate, de parcă erau animale într-o grădină zoologică”, a menționat Skabaeva.

  „Această înregistrare video este reprezentativă pentru modul în care Occidentul și anglo-saxonii se comportă față de tot restul lumii”, a mai adăugat rusoaica.  

 Jurnalista americană Julia Davis a sesizat fake-news-ul, difuzat de televiziunea rusă, și a menționat că înregistrarea a fost făcută între 1899 și 1900, cu mai mult de două decenii înainte de nașterea reginei Elisabeta a II-a.

Această manevră a propagandei ruse vine în contextul restricțiilor impuse de Occident, în urma cărora Rusia are de gând să-și extindă influența în Africa. 

Citește continuarea pe Adevărul.ro

Mai multe