Putin, înlăturat de la putere în urma unei lovituri de stat?

15 martie 2015 13:39   Internațional
Ultima actualizare:

Vladimir Putin este de negăsit: liderul de la Kremlin nu a mai fost văzut de nouă zile, iar teoriile şocante au început să apară.

Recent, mai multe camioane au fost văzute în faţa Kremlinului, iar acest lucru a dat naştere unei ipoteze conform căreia Putin ar fi fost "neutralizat" în urma unei lovituri de stat, potrivit dailymail.co.uk. Potrivit liderului organizaţiei naţionale a musulmanilor, cel care se află în spatele loviturii ascunse e fostul şef al Securităţii Sovietice, Nikolai Patruşev.

"Cred că Putin e neutralizat, dar în viaţă. E sub puterea unor organizaţii care vor să organizeze o lovitură de stat", a declarat liderul ismalic.

Teoria lui a fost susţinută de imagini cu camioane care intrau şi ieşea din Kremlin nopţile trecute. Însă e mult mai plauzibil ca respectivele camioane să fie legate de sărbătorirea a un an de când Crimeea s-a alăturat din nou Rusiei, eveniment ce urmează să aibă loc curând. 

Putin e de negăsit de nouă zile, iar mâna lui dreaptă, liderul cecen Ramzan Kadîrov, a declarat că liderul de la Kremlin ar putea fi înlocuit la putere de altcineva. Însă Kadîrov a mai spus că el va rămâne fidel lui Putin orice s-ar întâmpla. 

Kremlinul a dat publicităţii o serie de fotografii cu Putin într-o întâlnire, dar se pare că ele sunt vechi din 2011. Prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev, şi aliaţii lui Putin nu au făcut nicio declaraţie până acum. 

O altă teorie susţine că Putin s-ar afla în Elveţia, alături de partenera lui de viaţă, fosta gimnastă Alina Kabaeva, în vârstă de 31 de ani. Aceast ar urma să nască în secret la o clinică privată din Elveţia, lasă să se înţeleagă ziarul Blick.

Acesta ar fi al treilea copil pe care i-l face lui Vladimir Putin. Cei doi au deja împreună un băiat, Dmitri, născut în 2009, şi o fată, născută în 2012, la o clinică prestigioasă din SUA. Putin nu a mai fost văzut în public din 5 martie şi deja unele voci au început să speculeze că ar fi bolnav.

Jurnaliştii elveţieni spun că el s-ar fi ocupat în tot acest timp de toate amănuntele privind naşterea bebeluşului său.

Pe de altă parte, conform gawker.com, surse CIA spun că Putin ar o simplă răceală şi că acesta e adevăratul motiv pentru care nu a mai fost văzut în public. 

În mijlocul acestor teorii, Krelimul a ţinut să asigure lumea că şeful de stat va fi prezent în Crimeea, luni, 16 martie, pentru a sărbători anexarea regiunii la Rusia, şi că starea lui de sănătate este excelentă.

Mai multe