Război în Siria: Kremlinul recunoaște bombardarea spitalului sirian?

22 octombrie 2015 15:09   Internațional
Ultima actualizare:

În contextul unui război în Siria, aproximativ 13 persoane au fost ucide ăntr-un raid aviatic îndreptat asupra unui spital de campanile în nord-vestul Siriei. Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a pus aceste fapte pe seama armatei ruse, despre care susține că ar fi inițiat atacul.

„13 persoane au fost ucise într-un raid al aviației ruse care a lovit marți (20 octombrie, n.r.) un spital de campanile din localitatea Sarmine, printre persoanele ucise numărându-se și un kinetoterapeun, un guardian și un membru al apărării civile”, a comunicat ONG-ul, citat de stirileprotv.ro.

Mai mult, acest război în Siria este confirmat de un angajat al Syrian American Medical Society (SAMS), care administrează spitalul de campanie: „Ieri (marți, 20 octombrie, n.r.), o structură a SAMS în apropiere de Sarmine, la Idleb, a fost atinsă de o lovitură aeriană. Conform primelor informații de pe teren, am pierdut doi angajați ai spitalului, un kinetoterapeut și un infirmier”.

Război în Siria: Rusia anunță că a bombardat 83 de ținte teroriste din Siria

Despre acest război în Siria, Rusia recunoaște că a inițiat nu mai puțin de 83 de atacuri în zonele taberelor teroriste din Siria în ultimele 24 de ore. Potrivit agerpres.ro, avioanele rusești au lovit poziții din provinciile Idleb (nord-vest), Alep (nord-vest), Deir Ezzor (est), Damas și Hama (centru).

Mai mult, ministerul a menționat și distrugerea unui atelier în care se fabricau obuze și un deposit de explozibili ale Frontului al-Nosra. Cu toate acestea, oficialii de la Kremlin nu au precizat nimic despre bombardarea spitalului de campanile din localitatea Sarmine.

Război în Siria: Liderul Sirian, în vizită la Moscova

Pentru prima dată de la izbucnirea unui război în Siria, ăn martie 2011, Bashar Al-Assad, liderul sirian, a avut prima ieșire oficială din țară. Acesta a fost în vizită la Moscova, marți (20 octombrie), unde a discutat cu Vladimir Putin și i-a mulțumit pentru implicare.

Imediat după acest eveniment, președintele rus a purtat o discuție telefonică cu omologul turc Recep Tayyip Erdogan, cu care a vorbit despre situația războiului din Siria: „Au discutat despre situația din Siria. În acest cadru, șeful statului rus l-a informat pe omologul său turc despre rezultatele vizitei de marți seară la Moscova a președintelui Bashar Al-Assad”, a declarat Kremlinul, într-un comunicat citat de agerpres.ro.

În contextul situației de război în Rusia, relația dintre Moscova și Ankara a devenit tensionată din cauza faptului că Turcia face parte din NATO și participă la o coaliție internațională condusă de Statele Unite ale Americii. Aceasta se opune menținerii lui Bashar Al-Assad la putere în scopul reglementării politice a războiului civil. 

Mai multe