Recep Erdogan, președintele Turciei, s-a vaccinat împotriva COVID-19

14 ianuarie 2021 21:35   Internațional
Ultima actualizare:

Președintele Turciei, Recep Erdogan, s-a vaccinat, joi, 14 ianuarie, în fața camerelor de televiziune, împotriva COVID-19. Imaginile au ajuns rapid și pe rețelele de socializare.

Turcia, țară în care peste 23.000 de oameni au fost uciși de coronavirus, a început, joi, vaccinarea angajaților din sistemul sanitar cu serul chinezesc dezvoltat de Sinovac. Recep Erdogan a „inaugurat” prima doză a vaccinului la Spitalul Municipal din Ankara, unde a venit împreună cu ministrul Ssătății, Fahrettin Koca, care a fost imunizat cu o zi în urmă.

Președintele turc le-a declarat reporterilor strânși în fața spitalului unde s-a vaccinat că toate persoanele din conducerea partidului de guvernământ AK se vor vaccina și a îndemnat și alți politicieni să susțină campania de vaccinare.

„Numărul de vaccinuri din prima fază este clar. Alte 25-30 de milioane de doze vor sosi în următoarea perioadă. Vrem să continuăm rapid acest lucru”, a afirmat Erdogan, care a precizat că momentan toate vaccinurile pe care le va importa Turcia vor fi de la Sinovac.

Mai multe