Regele Felipe și Regina Letizia, în vizită la victimele atentatului din Barcelona

19 august 2017 16:02   Internațional
Ultima actualizare:

După ce a fost criticată că vineri, 18 august, a lipsit de la minutul de reculegere ținut în memoria victimelor atentatului din Barcelona, Regina Letizia și-a luat revanșa în fața spaniolilor și a mers alături de soțul său, Regele Felipe al VI-lea al Spaniei la Spitalul Mar de Barcelona pentru a-i încuraja pe răniți.

14 persoane au murit și peste 100 au fost rănite în atacul terorist de joi, 17 august, de pe celebrul bulevard La Rambla din Barcelona, o zonă intens circulată. Cuplul regal a mers într-unul din spitalele în care au fost internați răniții, le-au mulțumit medicilor și asistentelor pentru efortul susținut în salvarea vieților celor care au ajuns pe mâinile lor, dar au ținut să treacă și prin saloane pentru a-i îmbărbăta pe cei aflați în suferință.

Atentatul revendicat de ISIS ar fi putut fi mult mai devastator dacă teroriștii și-ar fi dus la bun sfârșit planul complet. Erau programate trei explozii ale unor dube: una în Las Ramblas, o a doua lângă mult vizitata Catedrală Sagrada Familia, iar cea de-a treia în zona portuară a orașului, notează Daily Mail.

Absența Letiziei de la momentul de reculegere ținut vineri, 18 august, a fost motivată. Jurnaliștii au cerut o explicație. Surse oficiale de la Casa Real au comentat: ”Astăzi (vineri, n. r.) a fost vorba despre o poziție instituțională a regelui, în calitate de Șef de Stat, iar sâmbătă, cuplul regal, într-un cadru mai personal, va face o vizită răniților. Așa se cuvine”.

Mai multe