Regina Elisabeta a fost reclamată că nu a purtat centura de siguranță

23 iunie 2017 15:00   Internațional
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a fost raportată autorităţilor pentru că nu şi-a pus centura de siguranță în timp ce se afla în mașina care o ducea la Deschiderea Parlamentului.

Poliția din West Yorkshire a primit un apel telefonic de la un londonez care reclama suveranul că nu a purtat centura de siguranță în limuzina care a dus-o la Westminster. Regina se afla în drum spre Deschiderea oficială a Parlamentului, unde a ținut și un discurs, alături de fiul ei, Prințul Charles.

Știrea a fost confirmată printr-un tweet al poliției din West Yorkshire care a stârnit o mulțime de reacții din partea internauților.

 ” Apel telefonic la 999 prin care Regina a fost reclamată că nu a purtat centura de siguranță”, a fost mesajul publicat de polițiști pe Twitter, conform BBC News. Potrivit legislației britanice nu se pot dechide procese penale sau civile împotriva Reginei.

Regina a participat la Deschiderea Parlamentului alături de Prințul Charles, deoarece soțul monarhului se află internat în spital. Biroul său de presă nu a vrut să comenteze știrea.

”Nu pot decât să subliniez faptul că numărul 999 este doar pentru urgențe”, a declarat polițistul Tom Donohoe. În Marea Britanie o persoană poate fi amendată cu 500 de lire pentru nepurtarea centurii, dar există și excepții precum condusul cu spatele sau mașinile de poliție, pompieri sau ambulanțele.

Mai multe