Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip, 73 ani de căsătorie! Imaginea emoționantă publicată de Palatul Buckingham

20 noiembrie 2020 8:16   Internațional
Ultima actualizare:

Ziua de 20 noiembrie este una extrem de specială în familia regală britanică! În urmă cu 73 de ani, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a îmbrăcat rochia de mireasă la această dată, căsătorindu-se cu Philip Mountbatten, Duce de Edinburgh pe atunci. Pentru a marca acest moment, Palatul Buckingham a făcut publică o fotografie în care apar regina și prințul Philip. Instantaneul a fost realizat în urmă cu aproximativ o săptămână de către fotograful Chris Jackson.

În fotografia realizată de Chris Jackson (Getty Images), regina şi ducele de Edinburgh apar privind o felicitare făcută de prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, copiii ducelui de Cambridge, alături de alte felicitări şi scrisori primite cu ocazia aniversării a 73 de ani de mariaj. 

Pe 20 noiembrie 1947, Elisabeta a II-a trecea prin mari emoții, îmbrăcând rochia de mireasă și pășind în fața altarului alături de cel ce i-a fost cel mai bun prieten întreaga viață, Prințul Philip. Cei doi monarhi și-au unit destinele de tineri, pe când regina avea 21 și ani, iar prințul Philip 26. 

Povestea de iubire dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip

Căsătorindu-se de tineri, cei doi monarhi s-au cunoscut pe vremea când erau doar niște copii. Elisabeta a II-a l-a cunoscut pe prințul Philip pe atunci când avea doar 13 ani și statut de prințesă, la nunta verișoarei sale, prințesa Marina a Greciei. Între Majestatea Sa și viitorul ei soț a fost dragoste la prima vedere, cei doi corespondând pe perioada adolescenței. Ulterior, Regele George al VI-lea, tatăl actualei Regine, și-a dat acordul pentru ca cei doi tineri să se căsătorească, însă numai când tânăra Elisabeta ar fi împlinit 21 de ani. 

Iată că peste 73 de ani, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip sunt tot împreună, ajungând la performanța de a forma unul dintre cele mai longevive cupluri.

Philip a renunțat laa titluri în numele dragostei

Prințul Philippos al Greciei și al Danemarcei s-a născut în Corfu, pe 10 iunie 1921, fiind unuicul fiu dintre cei cinci copii ai prințului Andrei al Greciei și ai prințesei Alice de Battenberg. Familia sa s-a stabilit la Paris, iar prințul a fost trimis la un internat din Marea Britanie atunci când avea doar șapte ani. Și-a continuat apoi studiile în sudul Germaniei și în Scoția. A devenit cadet al Marinei britanice în anul 1939 și în același an avea să o întâlnească pe cea care i-a schimbat viața. 

În numele iubirii, prințul Greciei și al Danemarcei a renunțat șa aceste titluri și a adoptat numele de familie al bunicilor materni, fiind cunoscut ca locotenentul Philip Mountbatten. După ce a devenit soțul Elisabetei a II-a el a primit titlurile de duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron de Greenewich. Regina l-a numit prinț al Marii Britanii în anul 1957, iar în anul 2011 i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei regale britanice.

Citește și

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip aniversează 71 de ani de mariaj! Povestea lor de iubire

Prințul Philip împlinește 99 de ani. Povestea bărbatului care a renunțat la titluri pentru o viaţă închinată iubirii

Mai multe