Regina Elisabeta, în doliu. A pierdut un membru important al familiei

27 noiembrie 2016 15:19   Internațional
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a trece prin momente triste, după ce verișoara și prietena ei cea mai bună, Margaret Rhodes, a murit la vârsta de 91 de ani, vineri seară (25 noiembrie).

Casa Regală a Marii Britanii este în doliu, însă reprezentanți ai Palatului Buckingham au declarat că nu vor transmite un comunicat de presă în urma decesului lui Margaret Rhodes, din dorința de a păstra aceste informații private, potrivit Telegraph.

Se pare că Regina Elisabeta i-ar fi făcut vizite dese verișoarei sale în ultimele săptămâni. Aceasta s-a stins în urma unei lupte scurte cu boala de care suferea de curând. Regina a trimis condoleanțele sale familiei îndurerate. Ea și Margaret erau prietene cele mai bune. „Regina trebuie să fie devastată după pierderea celei mai bune prietene. A crescut cu Doamna Rhodes și au trăit multe lucruri împreună. Au rămas apropiate în timpul domniei Reginei, iar Majestatea Sa a continuat să fie un vizitator regulat la locuința din Windsor a Doamnei Rhodes, până recent”, a declarat o sursă din apropierea Casei Regale.

„Unul dintre dezavantajele Reginei de a avea o viață atât de lungă este faptul că a fost nevoită să își ia adio de la mulți prieteni dragi și de la multe rude. Este o pierdere foarte tristă pentru Majestatea Sa, familia Doamnei Rhodes și pentru toți cei din căminul regal. A fost o femeie extraordinară”, a mai declarat sursa citată.

The Queen mourns her cousin & best friend Margaret Rhodes, who died on Friday aged 91 https://t.co/9lmtLNoyl2 pic.twitter.com/zYY3Pd6mpq— British Royals (@britishroyals) November 27, 2016

The Queen mourns her cousin & best friend Margaret Rhodes, who died on Friday aged 91 https://t.co/9lmtLNoyl2 pic.twitter.com/zYY3Pd6mpq

Regina și Margaret Rhodes erau prietene apropiate încă din copilărie, iar între ele exista o distanță de vârstă de numai 10 luni. Obișnuiau să își petreacă vacanțele împreună, iar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Margaret Rhodes a trăit alături de Familia Regală la Palatul Buckingham și Castelul Windsor.

Mai multe