Regina Elisabeta, scrisoare de la un bărbat „fidel”. Povestea emoționantă

14 decembrie 2015 11:53   Internațional
Ultima actualizare:

Un „ritual” realizat cu sfințenie a ajuns în atenția presei internaționale. Timp de 60 de ani, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, bunicul internautului Andrew Simes îi trimitea câte o felicitare Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii (89 de ani). Se pare că aceasta a fost impresionată de gestul bărbatului și i-a răspuns anual la scrisori. Pe lângă asta, cei doi au avut parte de o întâlnire inedită, în urmă cu mulți ani.

Andrew Simes a publicat, pe rețeaua de socializare Facebook, povestea „magică” din spatele scrisorilor anuale pe care bunicul lui i le trimitea Reginei Marii Britanii. Foarte rapid, mesajul lui Andrew a devenit viral pe internet și a fost distribuit de zeci de mii de oameni.

„Din anul 1952, Regina Elisabeta a II-a primește scrisori de Crăciun de la bunicul meu. Coincidența a făcut ca ei să se întâlnească la Izmir, în Turcia, prin 1972. A făcut cunoștință cu el și și-a dat seama că bunicul era cel care îi trimitea anual acele felicitări adorabile de Crăciun. Dintre toate persoanele care îi scriau, bunicul meu a ieșit în evidență, cel mai probabil, pentru că îi scria din Turcia. Dar ce memorie minunată și ce personalitate cumsecade are Regina. I-a scris chiar și o scrisoare atunci când bunicul a împlinit 100 de ani. Din păcate, el a decedat în anul 2011, la vârsta de 102 ani. Pentru că am fost un nepot loial și îl admiram mult, am vrut să continui tradiția de a-i trimite Reginei Elisabeta câte o scrisoare de Crăciun. Am început chiar în primul Crăciun după ce a murit bunicul meu. Am primit și un răspuns. Adresa de pe plic era Palatul Buckhingam. Regina mi-a scris: «Când am văzut că am primit o scrisoare de la un alt Simes, mi-am instruit cabinetul să îl caute pe bunicul tău. Am aflat cu mare tristețe că a decedat. Vreau să îmi transmit condoleanțele ție și familiei tale.» Am început să plâng când am citit scrisoarea și îmi vine să plâng de fiecare dată când vorbesc despre asta. Este o poveste emoționantă, despre doi oameni care au avut o impresie bună unul despre celălalt, impresie care a durat o viață.  Astăzi, ca în fiecare an, trimit felicitări de Crăciun, dar pe primul loc este Majestatea sa”, a scris Andrew Simes pe Facebook.

Regina Elisabeta este cunoscută pentru astfel de gesturi. La începutul anului, i-a făcut o surpriză unei fete de doar șapte ani, care o invitase la petrecerea de ziua ei. Regina i-a trimis o scrisoare de mulțumire, potrivit The Huffington Post. Un episod inedit s-a întâmplat în 2012, când Regina Marii Britanii s-a dus la o nuntă în Manchester Town Hall și i-a șocat pe miri. A fost o surpriză plăcută pentru toată lumea prezentă și încă o dovadă despre personalitatea prietenoasă a Reginei. 

Mai multe