Revoltător! Băiețel arestat în Rusia pentru că recita poezii

29 mai 2017 14:20   Internațional
Ultima actualizare:

Scene şocante petrecute în centrul Moscovei. Un băieţel de doar zece ani a fost bruscat, târât şi chiar reţinut de poliţişti, iar motivul este halucinant. Copilul recita versuri din „Hamlet” pe celebra stradă Arbat din capitala rusă.

Opinia publică din Rusia a fost şocată când a vazut înregistrarea cu intervenţia în forţă a poliţiştilor. Pe filmuleţ se vede cum copilul este bruscat, târât pe jos şi strigă printre lacrimi “Salvaţi-mă”.

Mama sa încearcă să-i ia apărarea, dar este şi ea bruscată. Potrivit martorilor, poliţiştii i-au rupt hainele şi i-au stricat tableta mamei copilului.

Tatăl copilului spune că fiul său este implicat în activităţi teatrale, iar prin ieşirile în stradă încearcă să scape de complexe.

Poliţia a explicat că micuţul, Oscar Mironov, practica cerşetoria în stradă, o activitate interzisă, dar tatăl său a asigurat presa rusă că el spunea poezii, iar mama sa vitregă era cu el, aşezată pe o bancă din apropiere, scrie adevarul.ro.

Aceasta din urmă este şi cea care a filmat scena înainte de a-l urma pe copil la secţia de poliţie unde a fost dus. Micuţul şi mama sa vitregă au rămas acolo circa patru ore şi au ieşit puţin după miezul nopţii, a informat presa rusă.

Mai multe