Rockerul a dat scena pe şedinţele din Parlament. Cum a fost ales

18 ianuarie 2016 13:32   Internațional
Ultima actualizare:

Freddy Lim (39 de ani) este solistul trupei heavy-metal Chthonic, dar și membru al partidului New Power (Noua Putere n.r) din Taiwan. Sâmbătă (16 ianuarie), a fost ales parlamentar. Se află la prima lui candidatură, însă a atras atenția presei internaționale mai ales pentru că nu vine dintr-un mediu politic. Muzicianul l-a întrecut pe veteranul Lin Yu-fang (64 de ani) cu peste 6.000 de voturi.

Freddy Lim este un muzician de succes. El este solistul trupei heavy-metal Chthonic. Începând de sâmbătă (16 ianuarie), Lim a fost ales parlamentar. A ajuns în presa din toată lumea pentru look-ul neobișnuit, care nu te-ar duce cu gândul la un politician.

„Eu sunt primul rocker care a ajuns politician în Asia. Am părul lung, am tatuaje și sunt parlamentar”, a spus Freddy Lim după ce a câștigat alegerile, potrivit site-ului qz.com.

În timpul campaniei electorale, Freddy Lim a fost intervievat de numeroși reporteri europeni, care s-au axat pe povestea lui și pe tranziția de la un rocker la un politician de succes. Pe lângă look-ul inedit pe care îl are, Lim este cunoscut și pentru că susține independența Taiwanului față de China.

Ascultă trupa lui Freddy Lim

Mai multe