Român condamnat în SUA! 20 de ani de puşcărie că i-a sechestrat pe milionari

19 august 2012 14:56   Internațional
Ultima actualizare:

Un român a fost condamnat la 20 de ani de închisoare de către un tribunal din Statele Unite ale Americii. El a fost găsit vinovat într-unul dintre cele mai mediatizate cazuri coordonate de FBI pe teritoriul SUA în ultimul deceniu.

În aprilie 2007, Emanuel Niculescu (32 de ani) a sechestrat doi milionari (foto jos) celebri în SUA: Anne Bass, cunoscută pentru multiplele acţiuni caritabile şi pe iubitul acesteia, artistul plastic Julian Lethbridge.

După ce a lucrat pentru ei, timp de câteva luni, în calitate de şofer, şi a aflat tot ce a avut nevoie despre cei doi, românul, ajutat de doi complici, a dat buzna în locuinţa cuplului.

Niculescu le-a injectat celor doi o substanţă despre care le-a spus că este un virus care îi va ucide în maximum 12 ore.

Atacatorii i-au ameninţat apoi pe milionari că, dacă nu le virează în conturi 8,5 milioane de dolari, nu vor primi antidotul.

La capătul a cinci ore de coşmar, milionara a reuşit să-i convingă pe atacatori că nu dispune de o sumă atât de mare în conturi.

Cei trei au renunţat la plan şi au fugit. S-a dovedit că virusul mortal nu era altceva decât violet de genţiană.

Deşi a negat că ar avea vreo legătură cu cele întâmplate, Niculescu a fost condamnat la 20 de ani închisoare.

Mai multe