Român fără braţ, amendat din cauza bicicletei. Poliţia, nevoită să îşi ceară scuze

2 iulie 2014 20:05   Internațional
Ultima actualizare:

Un român stabilit în Koln, Germania, a fost victima autorităţilor locale. El a fost amendat pentru că avea doar o frână de mână la bicicletă.

Bogdan Ionescu are un braţ amputat şi, pentru că este pasionat de mers pe bicicletă, şi-a modificat vehiculul pentru a se plia pe nevoile lui. Bărbatul are o bicicletă cu o singură frână de mână, pe partea stângă.

Un poliţist plin de zel a văzut modificare şi, fără să mai ceară explicaţii, i-a dat o amendă lui Bogdan: 25 de euro pentru că bicicleta nu corespondea standardelor.

"La început am crezut că nu a văzut că am un singur braţ. Aşa că mi-am dat jos haina şi l-am întrebat: «Cum crezi că aş putea folosi frâna de pe dreapta?»", a povestit bărbatul, conform Ştirilor Pro TV.

Angajat al unui teatru din Koln, românul a contestat decizia pe care a considerat-o discrimantorie. La trei luni de la acest incident, autorităţile i-au cerut scuze.

"Pentru noi acest caz este închis. Îi cerem scuze încă o dată domnului Ionescu şi sperăm ca această situaţie nu se va mai repeta" a declarat Carsten Möllers, reprezentant al poliţiei din Koln.

În plus, Bogdan va primi inapoi banii de amendă.

Mai multe