Româncă ucisă şi transata de iubit în Sicilia

2 decembrie 2012 17:19   Internațional
Ultima actualizare:

Alertă în Sicilia! Românca Violeta Coroiu, în vârstă de 35 de ani, a dispărut fără urmă, iar logodnicul său, Giuseppe Chiavetta, în vârstă de 43 de ani, a fost arestat, pentru că ar fi ucis-o şi a ascuns cadavrul.

Italianul Giuseppe Chiavetta a fost arestat în urmă cu trei zile, în oraşul Enna, după ce s-au descoperit probe care îl incriminează că ar fi omorât-o pe Violeta Coroiu, scrie "Corriere della Sera". Românca locuia în Catania, al doilea oraş ca mărime din Sicilia, şi lucra ca îngrijitoare la un azil. De asemenea, ea mai ajuta şi o familie de bătrâni din aceeaşi localitate. Nimeni nu a mai văzut-o pe Violeta din 30 octombrie.

Femeia, care ar fi originară din comuna Avram Iancu, trebuia să plece spre România la 3 noiembrie, pentru a petrece o perioadă cu rudele din ţara natală. Chiavetta, un analfabet fără ocupaţie, este bănuit că a ucis-o din gelozie, fiindcă femeia şi-ar fi găsit un alt iubit italian din localitatea Vizzini, provincia Catania. Bărbatul nu ar fi conceput să fie părăsit şi a preferat să o ucidă decât să o piardă.

El ar fi semnalat dispariţia femeii la 15 noiembrie. Între timp, anchetatorii au descoperit, într-un garaj, maşina acestuia, care urma să fie distrusă. În automobil s-ar fi găsit urme de sânge şi alte dovezi care arată că ar fi căsăpit-o. Procurorii cred că bărbatul a tranşat victima şi a ascuns-o.

Mai multe