Românii au fugit de la botez fără să achite nota de plată

3 martie 2017 19:59   Internațional
Ultima actualizare:

Un grup de petrecăreţi români a dat o „ţeapă” de proporţii în Spania.

Antonio Rodríguez, proprietarul hotelului-restaurant El Carmen din Bembibre, provincia León, nord-vestul Spaniei, a reclamat la poliţie că, lunea trecută, un grup de 120 de români a fugit din local fără să achite nota de plată de peste 2.000 € (circa 9.066 de lei).

“Nişte vecini români au plătit numai un avans de 900 € ca să sărbătorească un botez”, a povestit spaniolul. Invitaţii au devorat aperitivele, un fel principal, sucuri şi 30 de sticle de vin şi whisky.

Scăzând avansul, mesenii ar fi trebuit să mai achite 2.100 €. Însă, înainte ca ospătarii să aducă desertul, toţi petrecăreţii s-au făcut nevăzuţi.

“Ca la un semn, în numai un minut, invitaţii au fugit la maşini, în pas de dans. Am chemat poliţia, care a sosit în doar câteva minute, dar nu a putut să identifice nici măcar pe unul dintre invitaţii de la hotel. A fost ceva plănuit”, se plânge Rodríguez.

Chelnerii susţin sus şi tare că fugarii au fost români, fiindcă le-ar fi recunoscut limba. În plus, ar fi găsit şi un document de identitate al unui participant la botez care provenea din România.

În prezent sunt analizate imaginile de pe camerele de supraveghere pentru prinderea petrecăreţilor necinstiţi. Până acum, poliţia nu a dat de urma nici unuia dintre ei, potrivit “El Pais”.

Mai multe