Românul fantastic: Nick Rafael Mocuță era ieri om al străzii, iar azi își numără milioanele din cont

4 noiembrie 2021 19:32   Internațional
Ultima actualizare:

Românul Nick Rafael Mocuţa întruchipează visul american! La 37 de ani, el este multimilionar şi îşi aminteşte cum a dormit pe bănci în parc şi a făcut foamea, când a ajuns, la 21 de ani, în America.

Nick Mocuţa, în vârstă de 37 de ani, a fost om al străzii când avea 21 de ani şi sosea pe teritoriul american. Bărbatul care a copilărit în România a reuşit să se ridice prin forţe proprii. El a povestit pentru Daily Star drumul anevoios pe care l-a parcurs pentru a deveni milionar. La 21 de ani a ajuns în Los Angeles, cu 500 $ în buzunar (n.r. bani pe care i-a dat bunica lui pentru a începe o viaţă nouă) şi nu ştia prea bine engleză. Deşi a absolvit ASE, Nick a dormit pe băncile din parc şi a făcut foamea pentru că nu îşi permitea zilnic să cumpere mâncare. Primul taxi pe care l-am luat în oraş m-a costat aproape 100 $ şi mi-au mai rămas 400 $. A fost un şoc cultural imens, nu o să-l uit niciodată”, a povestit românul, care între timp a cumpărat case pentru întreaga lui familie. 

Nu îşi permitea să stea în chirie şi mânca doar ”un hamburger pe zi de la McDonald’s, în valoare de un dolar, spunându-le să nu îi pună brânză pentru a nu fi taxat în plus”.

S-a angajat în următoarele luni şi, deşi era prost plătit, a reuşit să se mute cu chirie. A învăţat engleză şi a studiat să îşi obţină diploma de broker în imobiliare. În 2013, a pornit prima afacere: a început să vândă online telefoane mobile şi huse de telefon importate din China şi după 6 luni câştiga lunar 4.000 $. Între timp şi-a obţinut cetăţenia americană şi a renunţat la meseria de broker imobiliar concentrându-se pe e-commerce. După nouă ani, Mocuţa are în conturi peste 40 de milioane de dolari, deţine mai multe magazine online şi a achiziţionat peste 100 de proprietăţi în SUA şi în România. 

”Nu mi-a fost frică de eşec şi am perseverat. Acum am investit în imobiliare şi i-am implicat în afaceri pe toţi din familia mea. Am fost doborât de şapte ori în ultimul timp, dar m-am ridicat de opt ori: ăsta e secretul succesului”, a declarat românul fenomen.

Mai multe