S-a aprins Lumina Sfântă la Ierusalim! Este oferită creștinilor de pretutindeni

15 aprilie 2017 17:12   Internațional
Ultima actualizare:

Cel mai important moment pentru creștinii de pretutindeni s-a produs sâmbătă, 15 aprilie, la Ierusalim. Lumina Sfântă s-a aprins în Biserica Mormântului lui Iisus Hristos, iar acum, aceasta urmează să fie răspândită în întreaga lume creștină.

În întâmpinarea minunii care are loc în fiecare an de mai bine de un mileniu, mii de pelerini s-au adunat la Sfântul Mormânt și s-au rugat. După cum relatează Digi 24, patriarhul Ierusalimului intră în capela Mormântului lui Iisus cu 33 de lumânări neaprinse, cifra simbolizând vârsta pe care o avea Mântuitorul atunci când a fost crucificat.

Înainte de a intra însă în capelă, patriarhul este percheziționat de polițiști israelieni pentru a se asigura că nu are asurpa lui vreo sursă de a aprinde focul. Ritualul cere ca patriarhul să înconjoare mormântul de trei ori, iar după ce a intrat în capelă se roagă pentru pogorârea Luminii Sfinte.

Conform sursei citate, această minune a avut deja loc, iar credincioșii așteaptă acum sosirea luminii pentru a o aduce în casele lor alături de familii. În România, Sfânta Lumina va fi adusă de o delegație a Patriarhiei Române.

Mai multe