S-a dat startul Carnavalului de la Rio, in ciuda amenințării cu Zika

6 februarie 2016 14:37   Internațional
Ultima actualizare:

Deși Brazilia este țara cel mai grav afectată de virusul Zika, nu s-a putut opri startul faimosului Carnaval de la Rio, care reunește an de an femei frumoase, care alegorice impresionante și milioane de spectatori.

Cea mai renumită paradă din lume va dura cinci zile, iar primarul din Rio, Eduardo Paes, a declarat deschise festivitățile chiar de vineri (5 februarie), când i-a înmânat cheia aurită a orașului maestrului de ceremonii, regele Momo, informează Daily Mail.

Se  preconizează că întrecerea școlilor de samba va aduna peste 5 milioane de curioși în orașele în care se vor desfășura paradele carelor alegorice, atrași fiind de costumele sexy, mișcările lascive și culorile care vor invada străzile.

Amenințarea răspândirii virusului Zika prin contact sexual, salivă sau urină a determinat autoritățile să ia anumite măsuri: “Dacă mergem înainte cu festivalul, nu înseamnă că nu luăm măsuri de precauție. Distribuim pamflete și le spunem oamenilor să folosească spray –uri care să alunge țânțarii și haine potrivite”, a declarat un secretar de stat din domeniul turismului.

Mai multe