S-a deschis prima universitate de dădace din lume

2 noiembrie 2016 19:55   Internațional
Ultima actualizare:

La începutul anului, China a abolit legea care le interzicea cetăţenilor să aibă mai mult de un copil. Şi pentru că în acest interval 8,31 milioane de femei au rămas însărcinate, au fost înfiinţate Universităţi de bone.

Cum ar fi să dai examen la înfăşat, la bătut bebeluşul pe spate şi spălat biberoane contra cronometru? Cam aşa se desfăşoară o zi la universităţile de dădace deschise în marile oraşe din China. Mai multe femei (n.r. dar şi bărbaţi) din mediul rural au migrat către oraş pentru a se înscrie la noile instituţii de învăţământ.

Şi cum în China o dădacă este mai bine plătită ca un manager de la o companie, sute de mii de oameni s-au înscris la Universitatea de bone din Beijing. Până la finele anului sunt aşteptaţi să vină pe lume 8,31 de milioane de copii. La „Universitatea Ayi” studenţii obţin diplome de excelenţă şi lupta este acerbă pentru că, din milioane de dădace, doar câteva sute de mii vor obţine cele mai bune posturi.

„La testele de răbdare, dibăcie, mobilitate şi atenţie distributivă este cel mai greu. Chiar dacă ne pregătim cu bebeluşi din plastic, aceştia au senzori şi se comportă ca un copil în carne şi oase. Mulţi colegi au picat la examene pentru că au lovit bebeluşul ori i-au creat disconfort atunci când i-au schimbat scutecele”, a declarat Sun Xi. Cursurile costă 250 de dolari, în varianta de opt zile, iar în varianta extinsă poate costa dublu. Însă absolvenţii modulului integral primesc inclusiv certificate de menajeră, de bucătăreasă şi de alte activităţi domestice. La final, însă vor câştiga 2.150 de dolari pe lună.

Mai multe