S-a descoperit un selfie peristoric! A fost cioplit în piatră de un om al cavernelor

17 ianuarie 2017 15:01   Internațional
Ultima actualizare:

Un arheolog crede că a descoperit un „selfie” preistoric! El a găsit într-una dintre mlaștinile din Marea Britanie o piatră care datează din Epoca de Piatră, pe care este gravat un posibil autoportret.

Stunned Gordon Holmes (64 de ani) a descoperit piatra veche de 4.000 de ani cu un chip gravat, alături de alte detalii, în Balldon Moor, în Yorkshire, precizează The Sun.

„Când am văzut-o, mi-am dat seama că mă uit la un selfie din Epoca de Piatră. Prezintă de asemenea și un chip care presupun că a fost al artistului, stând în natură, lângă un foc”, a declarat arheologul. Pe piatră, mai poate fi văzut deasupra figurii umanoide și un fel de „bulă” de vorbire, pe care noi în prezent o asociem cu o replică a unui personaj în benzile desenate. După părerea celui care a descoperit-o, aceasta semnifică bolta cerească, înfățișând constelația Casiopeea, pe care omul cavernelor de atunci o distingea pe cer.

În mod ironic, această constelație a fost numită după Casiopeea, o regină din mitologia greacă ce se mândrea cu felul în care arăta, asemănător mitului lui Narcis, de la care a și rămas ideea de narcisism.

Gordon este de părere că în Balldon Moor s-ar afla mai multe astfel de obiecte preistorice sau antice care prezintă simboluri ciudate. Acestea pot dezvălui o nouă perspectivă despre trecutul primitiv al Marii Britanii.

Mai multe