S-a dezbrăcat complet într-unul din cele mai vizitate muzee din Paris

19 ianuarie 2016 11:35   Internațional
Ultima actualizare:

O artistă s-a dezbrăcat complet în Musée d’Orsay, la Paris, în încercarea de a da viață celebrei picturi Olympia a lui Manet. Nu e prima oară când Déborah de Robertis (31 de ani), din Luxemburg, apare goală în muzeul parizian. În 2014, artista și-a arătat sexul în fața unei alte picturi celebre.

Sâmbătă, 16 ianuarie, Déborah s-a întins, complet goală, în fața picturii Olympia, a lui Manet. Artista avea la îndemână o cameră de luat vederi, pentru a înregistra reacțiile vizitatorilor prezenți în muzeu pentru expoziția ”Splendoare și mizerie. Imaginile prostituției 1850-1910”.

Dacă în urmă cu un an și jumătate, oamenii de ordine au reacționat mai greu, artista având timp să filmeze reacțiile entuziaste ale publicului la vederea sexului ei dezgolit, de data aceasta bodyguarzii au închis repede sala și au rugat-o pe artistă să se îmbrace. Cum aceasta a refuzat, a fost chemată poliția, iar Déborah a fost arestată.

În apărarea femeii, avocatul Tewfik Bouzenoune a spus că „este vorba de o performanță artistică”.

Urmăriți aici filmul necenzurat al apariției artistei din 2014, când și-a expus sexul dezgolit în același muzeu parizian.

Dacă sunteţi pudici, aveţi aici varianta cenzurată!

Mai multe