Sarah Obama, bunica fostului președinte Barack Obama, a murit. Era o vedetă în Kenya

29 martie 2021 12:40   Internațional
Ultima actualizare:

Sarah Obama, bunica din Kenya a lui Barack Obama, a murit luni, 29 martie, într-un spital din Kenya. Sarah era cea de-a treia soție a bunicului fostului președinte american, însă Obama o privea ca pe adevărata lui bunică.

Sarah Obama, cea despre care fostul președinte american Barack Obama spunea că este bunica lui, a murit luni dimineață, la vârsta de 99 de ani, într-un spital din Kisumu, în vestul Kenyei. Știrea a fost confirmată de fiica acesteia, Marsat Onyango, pentru AFP, transmite Madame Le Figaro.

Sarah Obama, o vedetă națională

Născută în 1922, pe malul lacului Victoria, cea care era supranumită ”Mama Sarah” a fost cea de-a treia soție a lui Hussein Onyango Obama, bunicul pe linie paternă a fostului președinte american. Acesta din urmă, fost luptător în armata britanică din Birmania, a murit în 1975.

Chiar dacă nu are nicio legătură de sânge cu Sarah, Barack Obama a declarat în numeroase rânduri că o privea ca pe bunica lui și o vizita ori de câte ori avea ocazia.

În Kenya, ”Mama Sarah” a devenit vedetă națională în 2006, după o vizită a nepotului ei prin alianță, atunci senator de Illinois. După alegerea lui Barack Obama în funcșia de președinte al SUA, locuința modestă a Mamei Sarah, din satul Kogelo, situat la aproximativ 500 km NV de Nairobi, în apropierea frontierei cu Uganda, a devenit o adevărată atracție turistică, protejată cu garduri de sârmă ghimpată.

În 2009, guvernul kennyan a decretat oficial Kogelo patrimoniu național protejat. În timpul vizitei sale oficiale în Kenya, în 2015, Barack Obama și-a întâlnit rudele în capitala Nairobi, iar în 2018, după ce mandatul său la Casa Albă a luat sfârșit, Obama și-a vizitat bunic la Kogelo.

Citește și:

VIDEO Barack Obama, în ritm de dans alături de bunica sa şi sora sa

Mai multe