Scandal cu tentă sexuală la o petrecere dată de Microsoft

21 martie 2016 9:16   Internațional
Ultima actualizare:

Gigantul Microsoft și-a dat în petic cu ocazia unei petreceri organizate în San Francisco. Conferința ce a avut ca temă dezvoltare industriei de jocuri video a fost urmată de o petrecere care a jignit asistența, în special pe cea feminină.

Microsoft a înțeles să întrețină atmosfera într-un mod cel puțin ciudat pentru o companie de asemenea rang și pentru o petrecere care avea loc după un eveniment oficial. Firma a angajat mai multe dansatoare îmbrăcate în școlărițe. Vestimentația sumară a atras numeroase critici din partea celor prezenți, mai ales a femeilor care au postat pe Twitter dovezi ale serii care le-a dezgustat: "Industria noastră tratează femile îngrozitor. Și când Microsoft dă o petrecere cu o atmosferă tipică frățiilor, totul se accentuează și mai tare", a scris una dintre participante în social media.

Mai mult, faptul că femeile nu sunt apreciate la fel ca bărbații în industria jocurilor video a fost amplificat de desfășurarea de forțe din noaptea cu pricina. Dansatoarele au fost aduse acolo pentru a întreține atmosfera și a face conversație cu bărbații de la eveniment.

Atât cei de la Microsoft, cât și cei de la Xbox, beneficiarii petrecerii, și-au cerut scuze în mod public, anunță Huffington Post: "La petrecerea găzduită de Xbox am reprezentat Xbox și Microsoft într-un mod care nu este aliniat valorilor noastre. A fost total greșit și nu va fi tolerat. Știu că am dezamăgit multă lume și mă oblig personal să ne ridicăm la standarde mai înalte", a declarat Phil Spencer, directorul celor de la Xbox.

Extremely disappointed @Microsoft and @Xbox hired women wearing these outfits to perform at @gdc. PLEASE RT. pic.twitter.com/JYFTTGdzQk— Brianna Wu (@Spacekatgal) 18 martie 2016

Extremely disappointed @Microsoft and @Xbox hired women wearing these outfits to perform at @gdc. PLEASE RT. pic.twitter.com/JYFTTGdzQk

Mai multe