Scandal monstru în Franța după vizita lui Macron în România. Ce a făcut președintele

28 august 2017 12:55   Internațional
Ultima actualizare:

După vizita președintelui francez Emmanuel Macron și a soției sale, Briggite Macron, la noi în țară, un scandal a fost iscat de către unul dintre contracandidații săi la alegerile prezidențiale, Jean-Luc Melenchon. Liderul statului a fost acuzat că a vorbit de rău țara și locuitorii ei prin declarația conform căreia francezii detestă reformele.

Jean-Luc Melenchon a ieșit pe locul al patrulea în scrutinul prezidențial din Franța, înregistrând un procent de 19, 58% din voturi. Odată cu alegerea lui Macron la șefia statului, el fiind cel mai tânăr președinte din istoria țării, mai multe discuții au luat viață avându-l pe el în vizor. De această dată, Melenchon îl atacă dur pe Macron după vizita din România, unde a venit însoțit de soția sa, Briggite.

În timpul discursului susținut de președintele francez la noi în țară, Macron a declarat că francezii detestă reformele, lucru care l-a șocat și înfuriat la culme pe fostul său contracandidat. Acesta a vorbit la un post de radio local despre părerea pe care o are de cele spuse de Macron pe durata vizitei în România, instigând francezii să iasă în stradă, considerând că afirmația sa este, de fapt, o lovitură de stat socială și democratică.

"Invit poporul să iasă pe străzi la Paris, pe 23 septembrie, pentru a protesta faţă de lovitura de stat socială şi antidemocratică organizată de preşedintele Emmanuel Macron. Valul de proteste trebuie reluat şi trebuie să se amplifice. A venit momentul să ne revoltăm. Cum să mergi în România pentru a da lecţii poporului francez?! Noi îi iubim pe români, dar de ce să meargă acolo?! Cred că răspunsul este că, dacă afirma aşa ceva aici, l-ar fi atacat cu pietre. Sunt şocat. Este incredibil. Nu, un preşedinte al Republicii nu mustră poporul francez, care este şeful lui, în niciun fel, acuzându-l că nu vrea reforme. Nu este problema că francezii nu vor reforme, nu le vor pe ale acestui preşedinte! Nu vă acordăm dreptul de a ne vorbi pe acest ton. Condamnăm faptul că a încălcat o regulă care spune că francezii nu merg într-o altă capitală pentru a afirma lucruri rele din altă ţară”,m a afirmat Jean-Luc Melenchon la postul radio Europe 1, conform Mediafax.

Mai multe