Scrisorile Prinţului Philip care au făcut-o pe Diana să «fiarbă de furie». Le-a trimis în timpul divorţului de Charles

15 februarie 2020 11:52   Internațional
Ultima actualizare:

Prinţesa Diana a avut o relaţie anevoioasă cu familia regală britanică, lucru care s-a văzut şi atunci când a divorţat de Prinţul Charles. Detalii despre neînţelegrile dintre cei doi soţi, dar şi dintre Diana şi socrii săi au ieşit la iveală de-a lungul anilor după moartea ei, în 1997. Prinţul Philip i-ar fi trimis chiar o serie de scrisori, între 1994 şi 1995, care au enervat-o atât de tare pe Diana, încât a luat foc de furie.

Dezvăluirile au fost făcute de o prietenă apropiată a Dianei, Simone Simmons, care a povestit cum aceasta "fierbea de furie" la telefon, vorbind despre scrisorile primite de la Philip. Ducele de Edinburgh o critica pe Diana pentru despărţirea de Charles, în mesajele trimise, conform mirror.co.uk.

"Chiar imita vocea lui când mi le citea la telefon", a spus Simmons. Unele scrisori era scrise de mână, altele la maşina. "Observaţiile făcute de Duce la adresa Dianei erau dure şi peiorative", a adăugat femeia. 

Aceste mărturisiri contravin cu ceea ce a declarat Casa Regală despre relaţia dintre Diana şi Philip. Oficial, el i-a trimis scrisori prinţesei doar în 1992, şase la număr, în care încerca să o ajute pentru a trece peste mariajul care se destrăma. Ba chiar, Diana îi spunea "Dragă Philip", semn că relaţia lor era una bună. 

Diana a murit în 1997, într-un accident de maşină în Paris. Ea se afla în autovehicul cu iubitul ei, Dodi Fayed, care a murit şi el atunci. Conform lui Simone Simmons, e foarte posibil ca Diana să fi fost ţinta MI6, pentru că ar fi vrut să publice o serie de documente care dezvăluiau legătura dintre mai multe companii britanice cu minele de pâmânt. 

Mai multe