Secretul dureros din spatele acestui sân tatuat a emoționat o lume întreagă

30 august 2016 15:04   Internațional
Ultima actualizare:

Australianca Alison Habbal avea 36 de ani când a fost diagnosticată cu cancer la sân. Au urmat o operație de extirpare a tumorii și câteva ședințe chinuitoare de chimioterapie, cărora tânăra le-a supraviețuit gândindu-se numai la cum va ”renaște” după această experiență cumplită.

Alison Habbal fusese avertizată că își va pierde mamelonul în urma operației de extirpare a tumorii și o bună parte din podoaba capilară, după tratamentul cu citostatice. Ideea unei reconstrucții mamare nu-i surâdea deloc. ”Nu voiam un mamelon fals, reconstruit din bucăți de piele luate din altă parte a corpului. M-am gândit că îmi voi face pur și simplu un tatuaj”, a declarat tânăra originară din Sidney pentru BBC.

”Un an de zile cât am fost bolnavă, m-am tot gândit cum aș arăta blondă și cu un tatuaj. Tot timpul ăsta am căutat artiști tatuatori pe internet”, a mai spus Alison. Până la urmă, tânăra a ales pe cineva din Noua Zeelandă, o artistă de 24 de ani, Makkala Rose, cu un stil îndrăzneț și plin de culoare.

Tatuajul a fost aplicat anul acesta, în Melbourne, în prima zi a lunii iulie, în timpul unei sesiuni-record, de 13 ore. Foarte încântată de rezultat, Alison a postat o fotografie cu sânul tatuat pe conturile personale de Facebook și Instagram.

Ce s-a întâmplat imediat după aceea a luat-o cu totul prin surprindere pe tânăra din Australia. Imaginea a devenit în scurt timp virală și, după ce un bărbat a întrebat ”Unde e sfârcul?”, o mulțime de comentatori, complet necunoscuți, au vrut să afle întreaga poveste din spatele tatuajului.

”Pentru că în imagine nu apare sfârcul, am libertatea de a o posta peste tot, nimeni nu mă cenzurează, ceea ce este chiar amuzant”, a declarat Alison.

Alison este căsătorită și are o fiică în vârstă de șapte ani. Tânăra a declarat că nu a suferit foarte mult după operație. ”Tumoarea era acolo de ceva vreme. Mă durea. Mi-am imaginat de multe ori că o smulg chiar eu de acolo. Prin urmare, după ce mi-a fost extirpată, am fost extrem de fericită. Niciodată în viața mea nu am fost mai fericită. Probabil că nu aceasta e reacția firească, dar nu m-am gândit deloc la cicatrice”, a mai spus Alison.

Mai multe