Semn divin? Ce s-a întâmplat în Bazilica Sf. Petru după ce Papa a zis că nu există Iad şi a şocat planeta

30 martie 2018 11:41   Internațional
Ultima actualizare:

Joi, 29 martie 2018. Întreaga suflare creştină catolică se pregăteşte pentru Paşti. Un ziarist italian îl abordează sfios pe Suveranul Pontif cu o întrebare care ne frământă de milenii. Răspunsul Papei Francisc vine scurt şi ferm: „Iadul nu există!”. Ce a urmat i-a şocat pe toţi turiştii aflaţi la Roma cu prilejul sfintelor sărbători...

O bucată mare de tencuială de pe tavanul bisericii Sf. Petru s-a desprins şi a căzut pe marmură la doar câteva ore după afirmaţia Papei. Credincioşii aflaţi în faţa altarului au rămas interzişi în momentul în care buzăţi mari de tencuială s-au izbit cu putere de podea, în apropierea statuii lui Michelangelo, intitutală „Pieta”.

Mulţi au interpretat întâmplarea ca un semn divin. Întreaga parte dreaptă a bazilicii a fost izolată şi interzis accesuol credincioşilor. Evident Vaticanul a respins vehement orice asociere a întâmplării cu mesajul Papei. Eugenio Scalfari, 93 de ani, a făcut interviul cu papa pentru ziarul „La Repubblica” şi era pentru a cincea oară când reuşea acest lucru. De aceea a îndrăznit să întrebe despre iad. În altă ordine de idei, căderea tencuielii i-a făcut pe mulţi amatori de teorii ale conspiraţiei să îşi amintească de una din profeţiile lui Nostradamus care zice că „venirea Fiarei” va fi anticipată de o minge de foc venită din cer peste Cetatea Sfântă, în timpul Sărbătorilor pascale.

Între 31 martie şi 2 aprilie, satelitul chinez Tiangong-1, care conţine hidrazină, o substanţă extrem de toxică va intra în atmosfera Terrei. Conform calculelor, imensul de 8,5 tone se va rupe în bucăţi de până la 2 tone după ce va intra în contact cu atmosfera Pământului. Există riscul să cadă în zone extrem de populate. Pe lista oraşelor peste care poate cădea se află: New York, Barcelona, Beijing, Chicago, Istanbul, Toronto şi... evident, Roma.

Mai multe