Sfântul Internetului! Povestea adolescentului care a murit la 15 ani şi a vindecat doi oameni

13 octombrie 2020 8:46   Internațional
Ultima actualizare:

El este sfântul catolic al Internetului. Adolescentul Carlo Acutis s-a stins din viaţă la 15 ani, după o luptă chinuitoare cu leucemia. El a fost beatificat la bazilica Sfântului Francisc de Assisi, după emiterea unui decret de către papa Francisc.

Carlo Acutis este cea mai tânără persoană devenită sfânt în istoria contemporană. Băiatul care s-a ridicat la ceruri în 2006 a făcut mai multe minuni: a vindecat un copil de 7 ani de o boală rară de pancreas şi a vindecat o femeie de cancer.

Bolnavii au intrat în contact cu moaştele lui (n.r. un tricou), s-au vindecat şi au devenit mărturii vii pentru declararea lui Carlo drept un sfânt. Sâmbătă, la bazilica Sfântului Francisc de Assisi a avut loc una dintre procesiunile de beatificare a lui Carlo. La ceremonie a participat cardinalul Agostino Vallini şi părinţii băiatului, Andrea Acutis şi Antonia Salzano.

Carlo, care s-a stins la vârsta de 15 ani, a fost declarat ”patronul Internetului” pentru că în timpul vieţii a creat un site unde indexa miracolele şi s-a ocupat de site-urile mai multor organizaţii catolice. ”Carlo a folosit Internetul în slujba Domnului, iar Cuvântul Lui a ajuns la cât mai multă lume”, a spus cardinalul. 

Carlo s-a născut în Londra la 3 mai 1991, din părinţi italieni. S-a mutat în Milano când era mic şi la 3 ani le cerea părinţilor să îl ducă la biserică, iar la 7 ani a primit Sfânta Împărtăşanie.

Băiatul s-a stins la 12 octombrie 2006, după ce a pierdut lupta cu leucemia şi un an mai târziu s-au făcut demersurile beatificării lui, după ce un băiat de 7 ani s-a vindecat de o boală a pancreasului extrem de rară. Acutis a fost înmormântat în Assisi, la cererea lui, şi trupul i-a fost aşezat într-o raclă. I s-a arătat de mai multe ori mamei lui în vise şi i-a spus că va continua să facă bine şi să-i vindece pe bolnavi.

Mai multe