Și-a făcut iaurt cu bacterii din vagin și l-a mâncat. Ce gust avea?

12 februarie 2015 13:38   Internațional
Ultima actualizare:

O cercetătoare de la o universitate din Statele Unite ale Americii a făcut iaurt cu ajutorul bacteriilor din propriul vagin și apoi l-a mâncat.

Cecilia Westbrook, de la Universitatea din Wisconsin, SUA, a rămas foarte intrigată când a pus mâna pe o carte de bucate, ce conținea rețete pe bază de spermă. Apoi s-a gândit dacă poate face un fel de mâncare cu echivalentul feminin al substanței masculine, scrie mirror.co.uk.

"Într-un fel, era evident. Se poate face iaurt din flora vaginală. Dar cine se gândește la asta?!", s-a întrebat ea.

"Bineînțeles că feminista din mine vrea să spună că este frumos să-ți conectezi trupul cu mâncarea și să explorezi puterea vaginului. Pe de-o parte, experimentul este o chestiune mistică hipiotă, dar pe de altă parte se referă la felul în care te simți confortabil în propriul corp, mai ales într-o cultură care critică formele feminine", a mai spus Cecilia Westbrook.

Ce gust avea iaurtul inedit

Femeia a folosit o lingură de lemn pentru a colecta secreții din vagin și apoi le-a lăsat să fermenteze peste noapte într-o farfurie. Când s-a trezit, a mâncat mostra ei cu o lingură de coacăze, spunând că are gust de iaurt Indian.

"Fiecare vagin este gazdă pentru sute de bacterii și organisme. Bacteria predominantă este numită lactobacillus, care printre altele este folosită de oameni să fermenteze laptele pentru a obține lapte bătut, iaurt sau chefir", a declarat prietena ei, Janet Jay, care a documentat experimentul.

Cele două tinere cercetătoare au împărtășit rezultatul proiectului lui Larry Forney, un microbiolog de la Universitatea din Idaho, care le-a avertizat că a fost o idee foarte proastă, deoarece în vagin sunt mult mai multe bacterii decât lactobacilli, așa că lucrurile s-ar putea complica. Așa că nu încercați această rețetă acasă.

Mai multe