Şi-a făcut tablou din soţul mort pentru că îi plăceau la nebunie tatuajele lui. Povestea a şocat planeta!

16 noiembrie 2018 12:33   Internațional
Ultima actualizare:

Cheryl Wenzel i-a respectat dorinţa soţului mort şi şi.a făcut tablouri din pielea lui pentru că îi plăceau la nebunie tatuajele lui. Înainte să moară, canadianul de 42 de ani, Chris Wenzel, i-a spus soţiei lui Cheryl că vrea ca trupul lui să devină operă de artă după trecerea lui în nefiinţă. El a murit în octombrie, după o lungă suferinţă, fiind diagnosticat cu colită ulcerativă, afecţiune care atacă mari porţiuni din colon şi rect. Iar Cheryl a trecut la fapte.

Nu a stat pe gânduri şi şi-a transformat soţul în tablou. Canadianul Chris Wenzel şi-a umplut trupul cu tatuaje în timpul vieţii. După ce a murit în somn din cauza unui stop cardiac, soţia lui i-a băgat trupul în congelatorul de la Morgă pentru a-l conserva. Apoi a luat legătura cu experţii companiei Save My Ink Forever, din SUA, care e specializată în conservarea tatuajelor de pe morţi folosind o tehnică uzuală în pielării: jupuirea. A făcut acest lucru pentru că aceasta a fost ultima dorinţă a soţului ei care a început să se tatueze de la vârsta de 9 ani.

A făcut tablou din soţul mort pentru că asta a fost ultima lui dorinţă

„Pielea lui spune povestea vieţii lui”, a declarat Cheryl Wenzel pentru „The Globe and Mail”. Şi pentru că înainte să moară, Chris i-a cerut să-i salveze pielea de la degradare, văduva a cerut ca trupul lui să fie conservat la morgă şi a amânat data înmormântării. Operaţiunea de recoltare şi conservare a tatuajelor a costat 80.400 de dolari, bani pe care Cheryl nu îi avea. Aşa că a apelat la familie şi la site-ul de donaţii GoFundMe pentru a strânge banii necesari îndeplinirii ultimei dorinţe a soţului ei. „Chris şi-a dorit ca pielea lui să fie înrămată şi pusă pe pereţii casei în care a locuit. El a vrut ca urmaşii lui şi urmaşii urmaşilor lui să îi poată admira tatuajele şi să înţeleagă povestea vieţii lui”, a declarat Cheryl, care locuieşte în Saskatoon, Canada.

Citeşte şi:

Şi-a tatuat icoane pe piele. Gestul şocant al Valeriei de Monaco după ce copilul ei a ieşit din comă

Adevărul despre oamenii cu tatuaje! Descoperirea cercetătorilor care te va face să-ți schimbi părerea

I s-a părut ciudat să-şi jupuiască soţul mort, dar până la urmă a făcut-o

Ideea de a-şi transforma soţul în tablou a uluit-o la început. “Mi s-a părut şocant, dar până la urmă Chris m-a convins. A căutat singur pe internet o companie care se ocupă cu astfel de chestii şi aşa a dat peste Save My Ink Forever, din SUA, cei mai buni în domeniu. Când s-a stins din viaţă în somn, am ştiut ce am de făcut”, a spus văduva. „Un tatuaj este o operă de artă. Îl poţi pune în ramă şi să aşezi tabloul pe perete. În felul acesta poate dura sute de ani”, a mais spus Cheryl.

A strâns bani de la străini să îl poată jupui pe soţul mort

Transformarea soţului ei în tablou s-a dovedit a fi o operaţiune extrem de costisitoare. Cheryl, din Saskatoon, Canada, a povestit că atunci când experţii de la Save My Ink Forever, din SUA, au trimis nota de plată a operaţiei de recoltare şi conservare a pielii, a încremenit. Totul costa 80.400 de dolari. Însă Cheryl nu dispunea de suma asta. Familia a ajutat-o şi restul banilor i-a primit de la străni, prin intermediul site-ului GoFundMe. După ce şi-a dus misiunea la bun sfârşit, Cheryl a declarat că îşi doreşte să facă şi ea acelaşi lucru ca şi Chris. Cheryl a declarat la CTV Saskatoon că toată lumea a întrebat-o “ce a pus în coşciug dacă trupul mortului a fost curăţat complet de piele”. Cheryl a explicat că de acest aspecta s-a ocupat Kyle Sherwood, de la o companie de pompe funebre din localitate. Acesta a făcut un mulaj din ceară pentru că el însuşi crede în conservarea operelor de artă de pe pielea umană. “Tatuajele spun povestea unui om. Dacă aceste desene le-au marcat existenţa şi i-au făcut să se mândrească de ce să nu le salvăm de la moarte? Nu te apuci să îngropi un tablou de Picasso pe motiv că i s-a stricat rama, nu?”, a declarat Sherwood.

Mai multe