Și-a scos barca pe un lac cu acid sulfuric. Ce i s-a întâmplat

18 martie 2016 11:22   Internațional
Ultima actualizare:

Acidul sulfuric este una dintre cele mai corozive substanțe, ce poate fi mortală oamenilor chiar în cantități foarte mici. George Kourounis, un explorator canadian, și-a făcut un renume din faptul că își pune viața în pericol în lupta cu fenomenele naturale.

Cea mai recentă ispravă a canadianului a fost să se lanseze într-o barcă gonflabilă pe un lac cu o concentrație extrem de mare de acid sulfuric, în Indonezia. Concentrația ridicată (0,5 ) a făcut ca o doză din alumniu să înceapă să se degradeze după doar câteva minute în care a stat în apă.

Cu toate acestea, curajul sau inconștiența l-au făcut pe Kourounis să-și pună viața în pericol, să se urce în barcă și să se ducă în mijlocul lacului, unde concentrația de acid sulfuric era chiar mai ridicată. Deși ambarcațiunea gonflabilă nu l-a trădat, exploratorul și-a udat pantalonii, iar cele câteva minute de expunere i-au creat senzații de arsură la nivelul pielii, așa că primul lucru pe care l-a făcut când s-a văzut pe uscat a fost să-și taie pantalonii.

Mai multe