Şoc pe pieţele bursiere! Acţiunile s-au prăbuşit

6 februarie 2018 20:23   Internațional
Ultima actualizare:

Preţurile acţiunilor din Statele Unite au scăzut brusc cu peste 1.100 de puncte, în cea mai mare cădere dintr-o singură zi de la criza financiară care a avut loc în 2008. Instabilitatea pieţei a început vineri, când Departamentul Muncii a făcut publice datele privind angajaţii.

Acestea arătau o creştere a salariilor mai mare decât fusese anticipat. Cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au pierdut 114 miliarde de dolari într-o singură zi, după prăbuşirea indicilor bursieri de pe Wall Street. Efectele se resimt în toată lumea.

Pieţele asiatice au deschis în scădere, indicele principal Nikkei-225 al Bursei japoneze scăzând cu 5,26. Unda de şoc din Statele Unite a atins şi pieţele europene marţi dimineaţă. La deschiderea Bursei în Europa, declinul nu lăsa loc de îndoială: -3,43% la Bursa de Valori din Paris, -3,5% la Londra, -3,58% la Frankfurt, -3,3% la Madrid, - 3,6% în Amsterdam.

“Europa se confruntă cu un val roşu după «baia de sânge» de pe pieţele americane”, spune Jasper Lawler, analist la London Capital Group.

Mai multe