Soția lui Aleksei Navalnîi, Iulia, arestată la Moscova. Alți 300 de protestatari, reținuți și ei

31 ianuarie 2021 16:24   Internațional
Ultima actualizare:

Poliţia rusă a arestat-o pe Iulia Navalnaia, soţia opozantului politic încarcerat Aleksei Navalnîi, la o manifestaţie neautorizată, duminică, la Moscova în susţinerea acestuia, anunţă pe reţele de socializare aliaţi ai principalului opozant al Kremlinului, relatează Reuters.

Potrivit OVD-Info, o organizaţie nonguvernamentală (ONG) care monitorizează manifestaţii, peste 300 de persoane au fost arestate la manifestaţia de susţinere a lui Navalnîi de la Moscova.

Iulia Navalnaia a fost arestată, de asemenea, la manifestaţia în susţinerea soţului său de sâmbăta trecută, între alţi peste 4.000 de protestatari.

Restaurantele și magazinele din Moscova, închise

Primăria Moscova a anunţat că restaurantele şi magazinele din centrul capitalei rămân închise duminică şi că traseul autobuzelor a fost modificat.

Protestele au loc în urma unei prime zile de manifestaţii, sâmbăta trecută, la care au luat parte zeci de mii de ruşi în întreaga Rusie şi care s-a soldat cu 4.000 de arestări şi deschiderea a 20 de dosare penale.

Autorităţile ruse şi-au multiplicat în zilele dinaintea manifestaţiilor de duminică avertismentele la adresa susţinătorilor lui Aleksei Navalnîi.

Poliţia a ameninţatcă manifestanţii pot fi inculpaţi de ”revolte în masă”, în cazul în care adunările degenerează în violenţe.

”Jandarmul” rus al telecomunicaţiilor Roskomnadzor a anunţat la rândul său că va sancţiona reţele de socializare care au lăsat online mesaje care încurajează, în opinia sa, minorii să participe la manifestaţii.

Mai multe