Speriaţi de coronavirus! Sute de australieni s-au înscris la cursuri de supraviețuire

3 iunie 2020 22:37   Internațional
Ultima actualizare:

Nu le mai arde de concedii exotice în locaţii luxoase! Australienii se înghesuie să se înscrie la cursuri de supravieţuire în sălbăticia continentului. Pandemia de COVID-19 i-a făcut să le aleagă.

Taberele din sălbăticie, ultima fiţă pe timp de epidemie! Sute de australieni s-au înscris la cursuri de supravieţuire în sălbăticia continentului australian pentru că şi-au dat seama, pe perioada carantinei impuse de autorităţi, din cauza COVID-19, că sunt total nepregătiţi să supravieţuiască pe timp de criză. După încetarea izolării la domiciliu şi ridicarea treptată a restricţiilor impuse pentru lupta împotriva virusului, recent  a fost anunţată iniţierea cursurilor de supravieţuire în apropiere de Sydney. Organizatorii s-au trezit luaţi cu asalt de cererile de înscriere la taberele de sălbăticie. Locurile disponibile s-au ocupat în timp record. 

”Cei care s-au înscris vor fi învăţaţi tehnici de supravieţuire, moduri de a procura hrană şi apă în condiţii extreme. Vor afla multe din aceste tehnici de supravieţuire din experienţele tradiţionale ale indigenilor”, a explicat instructorul Gordon Dedman, de la compania Bushcraft Survival Australia, care organizează taberele contra unor sume cuprinse între 1.000 de dolari şi 2.500 de dolari de persoană, pentru 7 zile.

De asemenea, participanţii la cursuri vor fi instruiţi cum să-şi facă singuri un adăpost, să recunoască plantele comestibile, să facă focul folosind lemne şi paie şi ce să facă atunci când o persoană a intrat în şoc hipotermic. În Australia, virusul COVID-19 a ucis 102 persoane, s-au înregistrat 7.229 de cazuri de infectare şi 6.640 de oameni s-au vindecat. Situaţia nu a fost gravă, deoarece s-au luat măsuri restrictive încă de la primele cazuri de îmbolnăvire. 

La 1 februarie s-au închis graniţele pentru cetăţenii din China, apoi ale celor din Iran, Italia şi Coreea de Sud. La 19 martie s-a interzis accesul tuturor străinilor în Australia. La 22 martie s-au închis barurile, cluburile, sălile de sport pe o perioadă nedeterminată. Restricţiile au început să fie ridicate în luna mai.

Mai multe