Stilistul francez al Melaniei Trump, primele dezvăluiri: ”Să ai o rochie frumoasă nu e suficient”

5 februarie 2021 12:39   Internațional
Ultima actualizare:

Hervé Pierre, stitlistul francez al Melaniei Trump, i-a fost alături fostei prime doamne încă de la începutul experienței acesteia la Casa Albă. Într-un interviu recent, Hervé Pierre vorbește despre prima lui întâlnire cu soția lui Donald Trump, despre jacheta cu ”I really don’t care” și despre cum a decurs colaborarea lui cu fosta primă doamnă a SUA.

Colaborarea dintre Melania Trump și Hervé Pierre a debutat într-un mod cel puțin neobișnuit. Stilistul francez a vorbit despre aventura lui de patru ani la Casa Albă într-un interviu pentru WWD, citat de Madame Le Figaro. ”A fost o onoare s-o îmbrac pe prima doamnă. Am întâlnit-o pentru prima oară pe 3 ianuarie 2017, printr-un prieten comun, iar pe 7 ianuarie mi-a cerut să-i creez ținuta pentru ceremonia de învestire”, a povestit Hervé Pierre.

Prin urmare, stilistul a avut la dispoziție numai 11 zile pentru a gândi ținuta, pentru probe și pentru a livra totul. ”Nu mi-a dat prea multe informații, așa că a trebuit să navighez prin ape cam tulburi”, a glumit fostul director artistic al brandului Carolina Herrera, care a lansat, în 2018, brandul Atelier Caito, împreună cu creatorul de modă Nicolas Caito.

”Eu sunt designer, deci munca de stilist nu-mi este foarte la îndemână. Am fost nevoit să învăț văzând și făcând. I-am spus Melaniei: Știți, eu nu sunt stilist, iar ea mi-a răspuns: Ei bine, nici eu nu sunt însă primă doamnă, deci va trebui să învățăm împreună”, a dezvăluit Hervé Pierre.

Hervé Pierre a îmbrăcat-o pe Michelle Obama pentru o cină cu fostul președinte francez

Hervé Pierre a debutat în modă la sfârșitul anilor 1980, la Balmain, sub conducerea lui Erik Mortensen, directorul artistic al casei de modă. Înainte de Melania Trump, designerul a mai lucrat, ocazional, cu fostele prime doamne Laura Bush, Hillary Clinton și Michelle Obama (în special pentru cina cu fostul președinte francez François Hollande, în 2014).

Cu Melania a început să lucreze în contextul în care numeroși creatori de modă americani refuzau să colaboreze cu ea. Acesta este motivul pentru care prima doamnă avea să poarte, de-a lungul mandatului ei la Casa Albă, creații semnate de Michael Kors, Calvin Klein, Dior sau Alexander McQueen.

Hervé Pierre, sfaturi pentru succesorul său la Casa Albă

Sarcina lui Hervé Pierre a fost să găsească ținute ”adaptate culturilor și țărilor” pe care le vizita prima doamnă. Stilistul o descrie pe Melania Trump drept ”o femeie extraordinară” și are câteva sfaturi pentru stilistul noii locatare de la Casa Albă. ”Noul stilist al primei doamen ar trebui s-o întrebe, de exemplu, ce culoare va avea decorul unde va susține un discurs. Să ai o rochie frumoasă nu e suficient. Ceea ce este important este ca ea să dea bine pe cameră… Pentru o personalitate publică, imaginea rămâne pentru totdeauna fixată în amintirea publicului. Este important să obții o fotografie frumoasă. N-aș putea spune că mi-a reușit acest lucru întotdeauna.”

Stilistul va continua colaborarea cu Melania Trump și după plecarea acesteia de la Casa Albă. Întrebat despre o eventuală sosie a Melaniei, Hervé Pierre a răspuns că ”acest lucru ar fi imposibil fizic”.

Jacheta Zara cu ”I really don’t care”, un pas greșit

Hervé Pierre a fost întrebat și despre ţinuta controversată afișată de Melania Trump la vizita unui centru pentru copiii separaţi de părinţii imigranţi, în 2018. Stilistul a răspuns că nu a avut nicio legătură cu jacheta Zara imprimată cu mesajul ”I really don’t care” (”Chiar nu-mi pasă”), ba mai mult, a crezut că imaginea cu pricina a fost prelucrată în Photoshop. Un avertisment în plus pentru succesorul său: un pas greșit de felul acesta poate surveni oricând.

Citește și:

Melania Trump, simetrie perfectă! Cum s-a îmbrăcat în prima și în ultima zi la Casa Albă

Mai multe