SUA sub teroare! Au vrut să-i arunce în aer pe şeful CIA şi doi foşti preşedinţi

25 octombrie 2018 17:20   Internațional
Ultima actualizare:

Teroare în SUA! Mai multe dispozitive explozive au fost trimise la adresele lui Barack Obama, Bill Clinton şi a apropiaţilor lor. Sirenele a sute de maşini de poliţie, pompieri, armată, salvare şi aparţinând CIA şi FBI au s-au auzit marţi şi miercuri în zonele luxoase ale oraşului New York. Motivul: mai multe dispozitive explozive artizanale au fost descoperite la locuinţele lui Bill Clinton, Barack Obama, fostului director CIA John Brennan, democratei Debbie Wasserman, la sediul CNN şi la locuinţa lui Robert De Niro.

America sub teroare! Doi foşti preşedinţi americani au fost cât pe ce să fie aruncaţi în aer zilele trecute cu ajutorul unor dispozitive explozive artizanale. Barack şi Michelle Obama, Bill şi Hillary Clinton sunt speriaţi de moarte după ce agenţi CIA au interceptat miercuri două colete suspecte care conţineau două dispozitive explozive. Pe lista celor care au mai primit astfel de daruri se mai numără democrata Debbie Wasserman Schultz, fostul director al CIA John Brennan, miliardarul George Soros (n.r. care a primit încă de luni, 22 octombrie, colectul dubios), fostul Procuror General, Eric Holder, din timpul administraţiei Obama şi actorul Robert de Niro.

Doi preşedinţi americani ameninţaţi cu bombă, la ei acasă

Plicurile galbene în care au fost trimise dispozitivele explozive concepute sub formă de tub conţineau inclusiv o pudră albă, suspectă. Pe pachetul exploziv a fost pus un steag satiric aparţinând organizaţiei teroriste Statul Islamic. Mesajul scris cu litere albe, stilizate a fost „Get ’Er Done” adică „Fă-o până la capăt!” şi a fost consacrat de comicul american „Larry, tipul de la cablu”. Familia Clinton s-a trezit cu pachetul exploziv la 23 octombrie, seara trupele speciale confirmând că „au securizat perimetrul”, iar la familia Obama pachetul a ajuns ieri, fiind îndepărtat cu ajutorul geniştilor din cadrul trupelor speciale.

Preşedinţii şi familiile lor, în afara oricărui pericol

Coletul suspect a fost recepţionat de un angajat al familiei Clinton. Bărbatul care se ocupă cu trierea corespondenţei a dat alarma. Conform New York Post, în nici un moment familia Clinton nu a fost în pericol. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul miliardarului George Soros, al lui De Niro (n.r. care a primit coletul la sediul casei lui de producţie cinematografică din Manhattan) dar şi al familiei Obama. Cu toate asta CIA a avertizat că a ridicat nivelul de alertă teroristă pentru că „acest ameninţări dar şi cea de la sediul televiziunii CNN sunt cât se poate de serioase şi ameninţă siguranţa şi securitatea naţională”.

Citeşte şi:

Atacurile teroriste care au cutremurat Occidentul în ultimii 15 ani

Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile

De ce bombele au fost trimise doar democraţilor? 5 scenarii...

Comunicatul remis presei de CIA confirmă faptul că dispozitivele explozive recuperate „aveau capacitate de distrugere”. Asta a făcut ca presa americană să vehiculeze cinci posibile scenarii cu cinci posibili autori. S-a vehiculat ideea că un grup de anarhişti ar vrea să destabilizeze administraţia Trump, simulând un atac la adresa adversarilor săi politici. S-a vehiculat că un „republican fanatic” vrea să îşi facă dreptate de unul singur. O altă ipoteză implică o organizaţie mafiotă sud-americană şi mai există varianta unei „glume macabre” având în vedere steagul „de jucărie trimis”. Cea de a cincea ipoteză implică partidul democrat, care din cauză că a scăzut în popularitate, încearcă să revină în prim plan cu o lovitură de teatru demnă de tragediile greceşti.

Mai multe