Sute de mii de oameni în stradă la funeraliile lui Fidel Castro

4 decembrie 2016 21:20   Internațional
Ultima actualizare:

Duminică, 4 decembrie, sute de mii de cubanezi au ocupat piețele și străzile orașului Santiago pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Fidel Castro. După ce trupul său a fost incinerat și a făcut turul Cubei, pentru ca întregul popor cubanez să-i aducă un omagiu, cenușa sa a fost înmormântată, după nouă zile de doliu.

Cenușa lui Fidel Castro a fost înmormântată în Santiago, la câțiva kilometri de Havana, capitala cubaneză, în locul unde „El lider maximo” și-a început revoluția din anii 1950, relatează The Mirror. Militarii au salutat trecerea cenușei fostului lider cu 21 de focuri de armă.

Sute de mii de cubanezi s-au aliniat de-a lungul străzilor pentru a vedea cortegiul funerar și pentru a striga „Viva Fidel!”. Președintele Cubei, Raul Castro, fratele lui Fidel, a anunțat că sub guvernarea sa va fi interzisă numirea străzilor sau monumentelor publice după numele lui Fidel Castro. Raul Castro a declarat că fratele său și-a dorit ca după moartea sa, să nu i se folosească numele pentru a denumi străzi, parcuri sau alte locuri publice.

Fidel Castro a murit la vârsta de 90 de ani, pe 25 noiembrie. El a fost un dictator atipic în ceea ce privește cultul personalității și a vrut mereu să stea departe de atenția publicului.

Mai multe